Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Kćeri Iraka': Iračanke koje će zaustavljati ženske samoubilačke napade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina od oko 70 Iračanki pod tradicionalnim crnim maramama okupila se jučer u dvorištu policijske postaje gdje se u nazočnosti iračkih dužnosnika i vojnika SAD-a proslavljao završetak obuke prvih "Kćeri Iraka".

Skupina dragovoljki u održavanju sigurnosti osnovana je u nastojanju da se zaustave ženski samoubilački napadi u iračkoj pokrajini Diyala koja je još pogođena nasiljem. Žene će početi pregledavati druge žene na nadzornim točkama, školama i bolnicama idućeg tjedna.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Recep Tayyip Erdogan Nemiri bez kraja Turski vojnici poginuli u Iraku: Erdogan sazvao hitan sastanak

Skupina od 70 dragovoljki dio je veće skupine od 130 Iračanku koja je položila petodnevnu obuku. One se pridružuju vojsci do 80.000 dragovoljaca u održavanju sigurnosti po cijelom Iraku nazvanih "Sinovi Iraka". Za razlike od svojih muških kolege "Kćeri Iraka" neće nositi oružje.

Program je osmišljen kao odgovor na povećanje samoubilačkih napada žena u pokrajini, izjavio je časnik vojske SAD-a Charles Knoll čija je postrojba odgovorna za sigurnost u nekoliko gradova u dolini Diyale, sjeverno od Bagdada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene