Donald Trump zbog zlouporabe novca tijekom predsjedničke kampanje mora platiti dva milijuna dolara.

Galerija


Američki predsjednik Donald Trump mora platiti dva milijuna dolara zbog zloupotrebe novca iz svoje humanitarne zaklade tijekom predsjedničke kampanje 2016.

Vezani članci Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 "Čudi me kada se govori da će doći do potpunog zaokreta u politici SAD-a. Ipak nešto ostaje" Joe Biden potpisuje izvršne uredbe Joe Biden povukao prvi potez nakon ulaska u Bijelu kuću, otkrio i kakvo je bilo pismo koje mu je Trump ostavio

Sud u New Yorku zaključio je da je Trump zakladu koja je od prošle godine ugašena koristio kao čekovnu knjižicu za svoje interese. Sudac je rekao da se takve zaklade ne smiju koristiti za političke svrhe. Trump je na sve to rekao da je svaki novčić otišao u humanitarne svrhe te optužio tužiteljstvo za politikanstvo.

S njim se ne slaže John Coffee, profesor na Pravnom fakultetu u Columbiji.

"Ovo nije kazneni progon. Ovo je potpuno građanska parnica i njegovi odvjetnici potpisali su ovu odluku. Prema tome, moramo ovo razdvojiti od ostalih slučajeva koji traju, a koji testiraju koliko daleko vlada može ići na saveznoj razini New Yorka u kaznenoj istrazi gospodina Trumpa i njegova povrata poreza", rekao je Coffee.