Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz humanitarne zaklade

Platit će dva milijuna dolara: Kaznili Trumpa jer je zloupotrebljavao novac tijekom kampanje

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Donald Trump (Foto: AFP) Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp Donald Trump (Foto: AFP) Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp +0 John Coffee (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Donald Trump zbog zlouporabe novca tijekom predsjedničke kampanje mora platiti dva milijuna dolara.

Američki predsjednik Donald Trump mora platiti dva milijuna dolara zbog zloupotrebe novca iz svoje humanitarne zaklade tijekom predsjedničke kampanje 2016.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Donald Trump o NATO-u Politika izolacionizma Trump spreman europske države pustiti niz vodu: "Nas i problem dijeli jedan veliki lijepi ocean"

Sud u New Yorku zaključio je da je Trump zakladu koja je od prošle godine ugašena koristio kao čekovnu knjižicu za svoje interese. Sudac je rekao da se takve zaklade ne smiju koristiti za političke svrhe. Trump je na sve to rekao da je svaki novčić otišao u humanitarne svrhe te optužio tužiteljstvo za politikanstvo.

S njim se ne slaže John Coffee, profesor na Pravnom fakultetu u Columbiji.

"Ovo nije kazneni progon. Ovo je potpuno građanska parnica i njegovi odvjetnici potpisali su ovu odluku. Prema tome, moramo ovo razdvojiti od ostalih slučajeva koji traju, a koji testiraju koliko daleko vlada može ići na saveznoj razini New Yorka u kaznenoj istrazi gospodina Trumpa i njegova povrata poreza", rekao je Coffee. 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene