Donald Trump zbog zlouporabe novca tijekom predsjedničke kampanje mora platiti dva milijuna dolara.

Galerija


Američki predsjednik Donald Trump mora platiti dva milijuna dolara zbog zloupotrebe novca iz svoje humanitarne zaklade tijekom predsjedničke kampanje 2016.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) SAD i službeno izlazi iz globalnog sporazuma o klimi: Trump zamijenio ekologiju naftom, plinom i ugljenom Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Trump zaprijetio guverneru Kalifornije: "Svake godine izbije požar pa traži novčanu pomoć. Više ne. Saberite se"

Sud u New Yorku zaključio je da je Trump zakladu koja je od prošle godine ugašena koristio kao čekovnu knjižicu za svoje interese. Sudac je rekao da se takve zaklade ne smiju koristiti za političke svrhe. Trump je na sve to rekao da je svaki novčić otišao u humanitarne svrhe te optužio tužiteljstvo za politikanstvo.

S njim se ne slaže John Coffee, profesor na Pravnom fakultetu u Columbiji.

"Ovo nije kazneni progon. Ovo je potpuno građanska parnica i njegovi odvjetnici potpisali su ovu odluku. Prema tome, moramo ovo razdvojiti od ostalih slučajeva koji traju, a koji testiraju koliko daleko vlada može ići na saveznoj razini New Yorka u kaznenoj istrazi gospodina Trumpa i njegova povrata poreza", rekao je Coffee.