Izgorjeli katamaran u Španjolskoj (Foto: AFP)
Izgorjeli katamaran u Španjolskoj (Foto: AFP) Foto: Afp

U Španjolskoj je u požaru u potpunosti izgorio katamaran, koji je prevozio 52 putnika, uključujući i osmero djece te četvero članova posade. Na svu sreću, u jezivom požaru, čije su snimke objavljene na internetu, ozlijeđene su samo dvije osobe, dok su ostali putnici i članovi posade spas tražili skakanjem u more s plamtećeg broda.


Prestravljeni putnici katamarana na kojem je izbio velik požar spas su tražili skakanjem s palube u more, a ubrzo nakon toga, čitav je brod izgorio. Nesreća se dogodila na ušću rijeke Arousa u Španjolskoj.

Vezani članci KBC Split Oglasio se alarm u splitskom KBC-u: Osjetio se miris paljevine na odjelu onkologije, izvidi u tijeku Marija Kezele, ravnateljica Srednje škole braća Radić, i Mario Jurič Ravnateljica đačkog doma čija je menza jutros izgorjela: "Srećom, živim u blizini pa su neka djeca bila kod mene na ručku"

Vatra se brodom proširila nakon što su putnici začuli eksploziju, koja se navodno dogodila u kuhinji broda, piše Mirror.

U trenutku izbijanja požara na katamaranu Boramar, na brodu se se nalazile ukupno 52 osobe, uključujući i osmero djece te četiri člana posade.

U operaciju spašavanja bilo je uključeno čak 22 vozila hitne pomoći te dva medicinska helikoptera.

U nesreći je dvoje ljudi zadobilo teške opekline, dok su ostali putnici prebačeni u lokalne bolnice na liječničke preglede.

"Najbolja vijest u svemu tome jest da nije bilo mrtvih", istaknuo je Jose Antonio Cacabelos, lokalni gradonačelnik.