Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Španjolskoj

Eksplozija na katamaranu izazvala kaos: 52 putnika spašavala glavu skakanjem u more

Izgorjeli katamaran u Španjolskoj (Foto: AFP)
Izgorjeli katamaran u Španjolskoj (Foto: AFP) Foto: Afp
U Španjolskoj je u požaru u potpunosti izgorio katamaran, koji je prevozio 52 putnika, uključujući i osmero djece te četvero članova posade. Na svu sreću, u jezivom požaru, čije su snimke objavljene na internetu, ozlijeđene su samo dvije osobe, dok su ostali putnici i članovi posade spas tražili skakanjem u more s plamtećeg broda.

Prestravljeni putnici katamarana na kojem je izbio velik požar spas su tražili skakanjem s palube u more, a ubrzo nakon toga, čitav je brod izgorio. Nesreća se dogodila na ušću rijeke Arousa u Španjolskoj.

Pročitajte i ovo Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

Vatra se brodom proširila nakon što su putnici začuli eksploziju, koja se navodno dogodila u kuhinji broda, piše Mirror.

U trenutku izbijanja požara na katamaranu Boramar, na brodu se se nalazile ukupno 52 osobe, uključujući i osmero djece te četiri člana posade.

U operaciju spašavanja bilo je uključeno čak 22 vozila hitne pomoći te dva medicinska helikoptera.

U nesreći je dvoje ljudi zadobilo teške opekline, dok su ostali putnici prebačeni u lokalne bolnice na liječničke preglede.

"Najbolja vijest u svemu tome jest da nije bilo mrtvih", istaknuo je Jose Antonio Cacabelos, lokalni gradonačelnik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene