Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo 30 tornada prošlo je središnjim dijelom SAD-a u srijedu, uništavajući kuće i čupajući stabla, izvijestili su američki mediji dodajući da prema dosadašnjim izvješćima nema ljudskih žrtava.


Po specijaliziranoj postaji Weather Channel, najmanje 29 tornada zabilježeno je u Kansasu, Nebraski, Teksasu i Oklahomi, saveznoj državi u kojoj su uništene brojne kuće.

Vezani članci Zaleđena mrežica Od hladnoće im se smrznula mrežica na na prozoru, pucketanje je zabavilo cijelu obitelj Slika nije dostupna Tornado pokosio hotel i ubio najmanje dvoje ljudi: "Čuli smo zaglušujuću buku i onda je samo prošlo kraj nas"

Prizori s lokalne tv postaje pokazuju velika razaranja u Oklahomi, uključujući jednu opustošenu zgradu. Zračna luka u Oklahoma Cityju je zatvorena, a središte grada je poplavljeno uslijed obilnih padalina.

VIDEO Sjever Njemačke poharao tornado: Rušio sve pred sobom, zaustavio promet

Više od 10 tisuća domova u toj američkoj saveznoj državi ostalo je bez električne energije. Nacionalna meteorološka služba upozorila je osobe zadužene za nadzor oluja i spašavanje da moraju "biti spremne". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook