Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novine El Nacional u Dominikanskoj Republici objavile su fotografiju Aleca Baldwina maskiranog u Donalda Trumpa, navodeći da je to američki predsjednik.


Novine u Dominikanskoj Republici objavile su ispriku nakon objave ''lažnih vijesti'' o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu. Naime, El Nacional je u petak objavio članak o Trumpovim stavovima oko izraelskih naselja.

Vezani članci Donald Trump Trump izjavio da će napustiti Bijelu kuću ako Elektorski kolegij potvrdi pobjedu Joea Bidena Donald Trump Trump pomilovao bivšeg savjetnika za sigurnost, prije tri godine priznao da je lagao tijekom istrage o umiješanosti Rusije u izbore

Članku su priložili fotografiju izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i fotografiju koju su potpisali s: Donald Trump, predsjednik SAD-a. Međutim, na fotografiji nije bio Trump nego američki glumac Alec Baldwin maskiran u američkog predsjednika, piše Gizmodo.

U isprici čitateljima El Nacional objašnjava kako su sliku povukli sa servisa AP-a te da nitko nije primijetio da se na fotografiji nalazi glumac, a ne pravi predsjednik.

No, čitatelji su itekako primijetili očitu pogrešku te novine počeli ismijavati na društvenim mrežama. Između ostalog, čitatelji su naveli kako se neće čuditi ako se nakon ovakve pogreške i Dominikanska Republika nađe na popisu država čijim je državljanima zabranjen ulazak u SAD.
 

Alec Baldwin redovito se maskira u Trumpu za emisiju ''Saturday Night Live”. Njegove imitacije gledao je i sam Trump, ali njima nije nimalo oduševljen. Barem je tako objavio na svom Twitteru.