Posjet papa Franje Napulju nije bio bez kontroverzi, a umalo je uspio pokrenuti i nerede na za to najneuobičajenijim mjestima tijekom svojeg govora svećenicima, redovnicama i drugim seminaristima u gradskoj katedrali.


Odabrana skupina redovnica, koje inače samo izražavaju dobrodošlicu posjetiteljima katedrale, dobile su dozvolu prisustvovati Papinom govoru, a čak su se uspjele i probiti u prve redove, kako bi Papi predale poklon.

Vezani članci Koronavirus u Italiji Zbog pogoršanja epidemiološke situacije susjedna zemlja produljila izvanredno stanje Nicola Gratteri, protumafijaški tužitelj Više od 350 članova mafije na najvećem suđenju u Italiji: ''Oni su vlast''

Kardinal Crescenzio Sepe bio je primoran intervenirati putem mikrofona i pozvati redovnice da se obuzdaju. "Sestre... kasnije... Ma poledajte to. Pojest će ga! Sestre... sestre!", govorio je uzalud u mikrofon Sepe, a prenosi Independent, pozivajući se na Telegraph.

Papa ušao u četvrt u koju se ne usuđuje ući ni policija

U svojem govoru, Papa je govorio o izazovima života u religijskoj zajednici te opisao tračanje u tako usko povezanim grupama, kao oblik "terorizma" i "znak da nema bratstva u prezbiterijatu.

"Osoba koja trača je terorist koji baca bombu, uništava i oni su izvan svega - u najmanju ruku su kao kamikaze... uništavaju druge", poručio je Papa.

Prije nego ga je okupila čitava svita redovnica u napuljskoj katedrali, papa Franjo je posjetio siromašni dio Napulja, grada kojim inače dominira mafija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook