Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Transkripti telefonskog razgovora

Kapetan kruzera: Menadžment je naredio da plovim blizu otoka da putnici uživaju u pogledu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanske dnevne novine La Repubblica objavile su transkript razgovora kapetana Francesca Schettina s muškarcem imena Fabrizio u kojem implicira da mu je menadžment naredio da brodom prođe blizu obale otoka Giglio kako bi putnici uživali u pogledu.

Hoće li biti obrata u slučaju potpoljenog kruzera Costa Concordie nakon što su u talijanske medije procurile snimke telefonskog razgovora kapetana broda s prijateljem, nekoliko sati nakon nesreće? U transkriptima, za koje je izvor u Tužiteljstvu rekao da su autentični, kapetan razgovara s dotičnim Fabriziom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skrivio smrt 32 osobe Kriv je! Bivši kapetan Costa Concordije pravomoćno osuđen na 16 godina zatvora Slika nije dostupna Nikada nije pronađen Mafija je na Costa Concordiji prevozila skriven i vrijedan teret

'Fabri....netko drugi možda i ne bi pristao na to ali stalno su me maltretirali i govorili mi ajde ovdje, ajde ondje', rekao mu je u telefonskom razgovoru kapetan dok je bio u policijskom pritvoru nakon nesreće. 'Ondje su bile stijene ali ih brodski navigacijski sistem nije prepoznao pa sam, da bi zadovoljio menadžment, nastavio s vožnjom uz otok', dodaje kapetan. Upravo to je kapetan neprestano ponavljao i policijskim istražiteljima.

Kapetanov odvjetnik je rekao da je jako važno da se u čitavom slučaju kapetan Francesco Schettini ne tretira kao 'žrtveno janje'. Costa Cruises, čiji je potopljeni kruzer, dio je Carnival Corporationa - najveće svjetske korporacije kada su u pitanju brodovi za krstarenje i oni krive samo kapetama.

Kapetan Schettino je trenutno u kućnom pritvoru, a optužen je zbog izazivanja nesreće jer je vozio preblizu obale te zbog ubojstva više osoba i napuštanja broda prije evakuacije više od 4.000 putnika i članova posade.

>> 'Nisam bježao, spotaknuo sam se i upao u čamac za spašavanje'

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene