Još jedna burna noć je iza stanovnika Fergusona. Njih na tisuće ponovno je sudjelovalo u prosvjedima koji su počeli u petak nakon što je nenaoružanog Michaela Browna ubio policajac Darren Wilson.


Na policijskoj konferenciji rečeno je kako su tijekom prosvjeda zaplijenjena dva pištolja i jedan Molotovljev koktel, a 31 osoba je uhićena. U jednom trenutku je, kažu, na policiju otvorena vatra od strane prosvjednika. Dvije osobe su ustrijeljene, a glasnogovornik policije kaže kako policajci nisu ni u jednom trenu otvarali vatru, a da su prosvjednike pokušali kontrolirati suzavcem i dimnim granatama, piše FoxNews.

Suzavcem i omamljujućim granatama na prosvjednike u Fergusonu

Vezani članci Muškarac pod automobilom, ilustracija U automehaničarskoj radionici pod autom pronađen mrtav muškarac, teško ozlijeđen muškarac i u Vrgorcu Njemačka kancelarka Angela Merkel Merkel osudila rasističko ubojstvo Georgea Floyda: "Rasizam je užasna stvar, a nažalost postoji i u Njemačkoj"

Četiri policajca ozlijeđena su kada je na njih bacano kamenje i boce.

Podsjetimo, mladi Afroamerikanac Michael Brown ubijen je 9. kolovoza, nenaoružan, u vrlo nejasnim okolnostima. Ubio je ga je bijeli policajac Darren Wilson što je dovelo do višednevnih rasno motiviranih nemira. Iz policije su uskoro priopćili kako je Brown bio osumnjičen za pljačku te da imaju snimku pljačke. Jučer su pak stigli rezultati obdukcije prema kojima je ustrijeljen sa šest hitaca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook