Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kanadski premijer raspisao izbore za 14. listopada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanadski premijer Stephen Harper objavio je kako će se prijevremeni izbori u toj zemlji održati 14. listopada, u nadi da će, nakon dvije i pol godine upravljanja manjinskom konzervativnom vladom, ojačati svoju i stranačku poziciju na vlasti.

Prema istraživanju javnog mnijenja obavljenom prošloga tjedna, konzervativci sada uživaju toliku popularnost da bi lako mogli sami osvojiti većinu u parlamentu koji ima 308 mjesta.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom" Slika nije dostupna Posjet Hrvatskoj Kanadski premijer: Hrvatska oduvijek zapadna zemlja

Harper smatra da Kanada treba čvrsto vodstvo u trenucima kada ekonomija pati jer je usporava kriza u SAD-u. Ranije je kazao kako ne namjerava predlagati velika smanjenja poreza.

Harperovi najveći protivnici, liberali, najavili su kako u slučaju pobjede namjeravaju uvesti porez koji bi omogućio smanjenje emisije stakleničkih plinova. Njihov plan Harper smatra katastrofalnim.

Harperovi protivnici smatraju da pozivom na izbore 14. listopada taj političar krši izborni zakon prema kojemu je datum za održavanje izbora već određen za listopad 2009. godine.

Harper, čija je vlada uvela spomenuti zakon, izjavio je kako je glasovanje potrebno održati sada jer parlament postao disfunkcionalan.

Kanada nije imala dvije uzastopne konzervativne vlade još od 1988. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene