Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Justin Trudeau

Kanadski premijer ispričao se zbog korištenja tamne šminke: "Obukao sam Aladinov kostim i stavio šminku. Nisam to smio učiniti"

Justin Trudeau (Foto: AFP)
Justin Trudeau (Foto: AFP) Foto: Afp
Kanadski premijer Justin Trudeau ispričao se u srijedu zbog šminkanja lica tamnom šminkom 2001. godine nakon što se neugodna slika pojavila manje od pet tjedana prije izbora u kojima ga čeka teška borba.

Slika 29-godišnjeg Trudeaua s licem koji je zatamnio šminkom glavni je izazov za vođu koji često govori o potrebi borbe protiv rasne diskriminacije i koji u svom kabinetu ima tri istaknuta ministra indijskog porijekla.

"Trebao sam tada znati više, ali nisam. Duboko žalim što sam to učinio“, rekao je Trudeau novinarima nakon što je magazin Time objavio sliku.

Pročitajte i ovo Predsjednica u službenom posjetu Kanadi (Foto: Dnevnik.hr) ANALIZA GabrijelE Kišiček "Govor tijela Predsjednice i kanadskog premijera jasno pokazuje da među njima postoje simpatije i naklonost"

"Obukao sam Aladinov kostim i stavio šminku. Nisam to smio učiniti", rekao je Trudeau. Na slici se vidi kako nosi turban i bijeli ogrtač, s licem prekrivenim tamnom šminkom.

Trudeau je u tijesnoj borbi s konzervativnim liderom Andrewom Scheerom uoči saveznih izbora 21. listopada. Scheer je rekao da je "izuzetno šokiran i razočaran" zbog fotografije.

"To šminkanje djelo je otvorenog podsmijeha i rasizma. Kanađani su večeras vidjeli nekoga s potpunim nedostatkom prosuđivanja i integriteta i nekoga tko nije spreman upravljati ovom zemljom", rekao je novinarima u Quebecu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene