Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radili u hotelima

Kanadska policija oslobodila 43 meksička "moderna roba": Dobivali manje od 50 dolara mjesečno za život

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Četrdeset troje Meksikanaca iskorištavanih kao "moderni robovi" u Kanadi, gdje su gotovo besplatno morali raditi u hotelima, oslobođeni su, priopćila je u ponedjeljak policija Ontarija.

Radnike, većinom muškarce, u Kanadu su privukli krijumčari koji su im za veći novčani iznos obećali da će ondje moći studirati, dobiti radnu dozvolu a na kraju i stalno prebivalište.

Pročitajte i ovo Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu Automobil je propao kroz rupu na cesti Izašli kroz prtljažnik Automobil usred raskrižja propao kroz cestu, par se jedva izvukao: "Gledali smo kako ga voda guta"

No kada su došli onamo bili su smješteni u "neljudskim uvjetima" u gradovima u središtu i na istoku pokrajine Ontarija gdje su morali raditi kao spremači u hotelima na tom području, rekla je policija na tiskovnoj konferenciji.

Istražitelji ispituju dvojicu direktora tvrtke za usluge čišćenja u okolici Barrieja, u Ontariju, koji su surađivali s tamošnjim hotelima, ali ih nisu uhitili.

Policija traži i druge osumnjičenike i ovih dana bi mogla objaviti je li podigla optužnice.

Nakon istrage u kojoj je sudjelovalo oko 250 policajaca, Meksikanci su prošlog tjedna oslobođeni.

Radnici su morali platiti smještaj, hranu i prijevoz na posao. Poslodavci su kontrolirali njihove plaće i ponekad bi im ostavljali manje od 50 dolara na mjesec za život. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene