Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naložena evakuacija

VIDEO Vlak sa 77 cisterni punih goriva iskočio iz tračnica i planuo, 60 nestalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanadski vlak s gotovo 80 vagona-cisterni punih zapaljivog goriva iskočio je u subotu ujutro iz tračnica i buknuo u plamenu u Kanadi u blizini granice s američkom saveznom državom Maine, na istočnoj obali SAD-a.

Prema informacija županijskog ureda šerifa u Franklinu, vlak je iskočio iz tračnica u gradiću Lac-Meganic u provinciji Quebec. Na mjesto nesreće su pohrlile vatrogasne ekipe iz obje zemlje. na mjestu događaja je gotovo 200 vatrogasaca. 60 osoba smatra se nestalim, no žrtve još nisu prijavljene, piše BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važni napredak Napravili levitirajući vlak koji vozi po običnoj pruzi: Moći će razviti brzinu do 200 kilometara na sat Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca

>> VIDEO Pala pod vlak, otresla sa sebe prašinu i odšetala...

Na mjesto nesreće izašlo je 27 vatrogasnih vozila, a pomoć je zatražena od svih vatrogasnih postaja u blizini.

Požar se proširio na okolne kuće i naložena je evakuacija domova kao i staračkog doma, a gorivo iz cisterni izlilo se u rijeku Chaudiere. Radi se o oko 1.000 stanovnika.

Gradićem se širi neugodni miris a ekipe za hitne intervencije zbog onečišćenja okoliša analiziraju ima li toksina u zraku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene