Tijekom požara koji bukti Kalifornijom najmanje je jedna osoba stradala u bogataškom naselju pokraj Santa Barbare, a evakuirano je više od četiri tisuće ljudi. Bez milijune dolara vrijedne vile ostao je glumac Christopher Lloyd.

Galerija


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ugroženom području  na kojem se požari šire velikom brzinom nalaze se i domovi televizijske zvijezde Oprah Winfrey i bogatih biznismena.

Razorni šumski požari proširili su se u Kaliforniji i na drugi grad - Sylmar.

Vezani članci Potres u Kaliforniji (Foto: EMSC) Novi potres u Kaliforniji: Bio je deset puta jači nego dan ranije, kuće su se stresle, izbili požari, ozlijeđen vatrogasac Potres u Kaliforniji (Foto: EMSC) Snažan potres pogodio južnu Kaliforniju, podrhtavanje se osjetilo i u Los Angelesu: "Pod nam se naborao, lusteri se i dalje njišu"

Iz grada Sylmara, smještenog sjeverno od Los Angelesa je, kako prenosi američki mediji, na evakuaciju je bilo prisiljeno 5.000 stanovnika. Vatra se opasno približila i tom američkom gradu, a jedna je osoba dobila teže opekline.

Požare prati snažan vjetar, pa se šire velikom brzinom, izjavio je zamjenik lokalne vatrogasne jedinice Don Fraser. U Sylmaru i oko njega vatra predstavlja prijetnju za oko 1.000 kuća, a 15 ih je već izgorjelo.

U petak je kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger proglasio izvanredno stanje. S požarima se od jučer u dijelu Kalifornije nadomak mondenom Montecitu neprekidno bori oko 1.000 vatrogasaca. 

U tom su području do sada požari uništili oko 200 kuća, 13 je osoba ozlijeđeno, a evakuirano je ukupno 5.400 stanovnika. Očevici tvrde da je plamen na nekim mjestima visok oko 30 metara.

Požar je izbio u četvrtak navečer, a do petka ujutro već je uništio područje od oko 1.000 hektara.