Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uništene luksuzne kuće

Požar se opasno približio L.A.-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom požara koji bukti Kalifornijom najmanje je jedna osoba stradala u bogataškom naselju pokraj Santa Barbare, a evakuirano je više od četiri tisuće ljudi. Bez milijune dolara vrijedne vile ostao je glumac Christopher Lloyd.

Na ugroženom području  na kojem se požari šire velikom brzinom nalaze se i domovi televizijske zvijezde Oprah Winfrey i bogatih biznismena.

Pročitajte i ovo Noelle Russo ubijena je 1983. godine Ostavljena u parku Kraljica ljepote (37) bila je brutalno pretučena i ostavljena da umre u parku: Otkrili ubojicu nakon 40 godina Slika nije dostupna Kalifornija: 8.000 "suhih gromova" izazvalo 800 šumskih požara

Razorni šumski požari proširili su se u Kaliforniji i na drugi grad - Sylmar.

Iz grada Sylmara, smještenog sjeverno od Los Angelesa je, kako prenosi američki mediji, na evakuaciju je bilo prisiljeno 5.000 stanovnika. Vatra se opasno približila i tom američkom gradu, a jedna je osoba dobila teže opekline.

Požare prati snažan vjetar, pa se šire velikom brzinom, izjavio je zamjenik lokalne vatrogasne jedinice Don Fraser. U Sylmaru i oko njega vatra predstavlja prijetnju za oko 1.000 kuća, a 15 ih je već izgorjelo.

U petak je kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger proglasio izvanredno stanje. S požarima se od jučer u dijelu Kalifornije nadomak mondenom Montecitu neprekidno bori oko 1.000 vatrogasaca. 

U tom su području do sada požari uništili oko 200 kuća, 13 je osoba ozlijeđeno, a evakuirano je ukupno 5.400 stanovnika. Očevici tvrde da je plamen na nekim mjestima visok oko 30 metara.

Požar je izbio u četvrtak navečer, a do petka ujutro već je uništio područje od oko 1.000 hektara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene