Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Salama, čajna, sudžuk, slanina, suha rebra, pečurke, eurokrem, čarape, pržena kava...sve ovo i još više našlo se popisu stvari koje je u svojoj prvoj pljački ukrao danas 27 milijardi dolara težak narkobos Darko Šarić.


Darko Šarić u zatvoru je gdje priprema obranu, a branitelja je zamolio samo da mu donese knjige jer navodno jako voli čitati. Koje štivo je poželio listati u ćeliji i što inače čita zna njegova supruga.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Getty Images) Serijski lopov krao po kamp-kućicama u Dubrovniku: Policija pronašla tek dio novca Kosilica, ilustracija Supružnici ukrali kosilicu, muž je imao kreativno objašnjenje: "Partizani su me tukli na Golom otoku..."

I dok narko bos čeka literaturu evo kako je zakoračio u kriminalne vode kojih se u njegovim rodnim Pljevljima rijetki sjećaju.

Prije milijardi, bila je salama

Prije nego je završio na Forbesovoj listi najbogatijih narkobosova, 27 milijardi dolara težak Darko Šarić bavio se krađom salame.

U policijske spise ušao je 22. svibnja 1991. godine kada je sa sumještaninom opljačkao jednu trgovinu. Među plijenom bilo je 11 kilograma čajne kobasice i sudžuka, 7,3 kilograma slanine, te 2,6 kilograma suhih rebara.


Šarić na Forbesovoj listi rame uz rame s najbogatijim svjetskim narkobosovima

Iz prodavaonice je nestalo i 3,10 kilograma salame, 9,5 kilograma gljiva, dva kompleta servisa za kavu, četiri para čarapa, više pakiranja eurokrema (12 komada od 250 grama i devet komada od 150 grama)...Odnijeli su Šarić i kolega i 350 kutija cigareta, 23 kilograma pržene kave, ali i 550 dinara.

U srpnju iduće godine Šarić je osuđen za ovu krađu, kao i za nedozvoljeno nošenje oružja i nanošenje teško ozljede.

Među velike dečke u svijetu kriminala zakoračio je u studenom 1993. godine kada je u spektakularnoj pljački jedne kuće odnio 72 tadašnjih maraka i preko kilogram zlatnog nakita.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook