Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Viši postotak razvoda

Kad se kućanski poslovi dijele, brak se raspada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brakovi u kojima je podjela kućanskih poslova pravednija imaju veće izglede za propast.

Što je pravednija podjela kućanskih poslova među supružnicima, imaju veće izglede da će im se raspasti brak, pokazala je norveška studija.

Po Institutu za sociološka istraživanja u Oslu, postotak razvoda među supružnicima koji pravedno dijele zadaće u kućanstvu je pedeset posto viši nego kod onih gdje najveći dio posla obavlja žena.

'Što više muškarac u kući radi, to je viši postotak razvoda', objasnio je Thomas Hansen, jedan od autora velike studije pod naslovom 'Ravnopravnost u kući'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nisu svi bili zadovoljni Trebala je to biti velika promjena u razvodima, ali ništa od toga: Zakon se mijenja nakon 90 godina Razvod braka, ilustracija - 1 Novi prijedlog u Saboru Uskoro bismo mogli lakše do razvoda braka, ali nisu svi zadovoljni: "Prvo se to napravilo s ovrhama"

>> Evo koji poslovi ne žrtvuju vrijeme za obitelj!

Istraživači nisu uspjeli pronaći točnu uzročno-posljedičnu vezu između angažmana u braku i razvoda, pa su se zadovoljiti zaključkom da se radi o 'modernih' parovima. A oni, osim što ravnopravno dijele poslove u kući imaju i modernu percepciju braka i razvoda.

'Kod modernih parova i žena ima visoko obrazovanje i dobar posao, čime je ona manje ekonomski ovisna o mužu. One se dakle mogu puno lakše snaći u slučaju razvoda', dodao je.

U Norveškoj se muškraci i žene podjednako angažiraju kada je riječ o obrazovanju djece, ali kada se radi o kućanskim poslovima, i dalje žene obavljaju veći dio. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene