Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posao bez žrtve

Evo koji poslovi ne žrtvuju vrijeme za obitelj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste zaposleni roditelj znate i sami koliko je teško uskladiti posao i obitelj. Ali, jeste li znali da možete raditi poslove koji nude nešto fleksibilniji raspored, bez da žrtvujete stabilnost posla?

'Zapravo je prilično iznenađujuće koliko je karijera kompatibilna s fleksibilnim rasporedom', rekla je Sara Sutton Fell, urednica internetske stranice za traženje poslova FlexJobs.com. Objašnjava kako su na vrhu profesije vezane za medicinu i zdravlje te informatičku tehnologiju, piše Yahoo Education.

Pročitajte i ovo Roditelji i dijete Jedna u nizu mjera Ured za demografiju pokreće kampanju ravnopravnog roditeljstva: "Treba potaknuti i poslodavce poreznim olakšicama" Djeca i povici; ilustracija - 3 Organizatori se ograđuju Dječje skandiranje u Splitu zgrozilo javnost: "Kad ne reagiramo, djeca misle da je to normalno"

>> Kako u današnjim uvjetima biti i dobar roditelj i dobar radnik?

1. Računovodstvo

Kao računovođa možete raditi na porezu kompanije, pripremajući dokumente za povrat poreza te brinuti da je porez plaćen na vrijeme.

Faktori koji su pogodni za roditelje: 'Računovodstvo se smatra jednim od najstabilnijih poslova, tako da bi se roditelji mogli osjećati sigurnima radeći taj posao. Posao računovođe može se raditi na pola radnog vremena i to s fleksibilnim rasporedom', kaže Sarah.

Oni koji i nisu računovođe to mogu postati prekvalifikacijom.

2. Stručnjak za odnose s javnošću

Pisanje izvještaja za medije, prikupljanje donacija ili dogovaranje intervjua, kako bi pomogli u stvaranju pozitivne slike klijenta u javnosti, posao je stručnjaka za odnose s javnošću.

Faktori koji su pogodni za roditelje: Sarah tvrdi da je njihovo radno vrijeme fleksibilno, a mogu ih obavljati i freelanceri.

Obično je za rad u odnosima s javnošću potrebno imati tek više obrazovanje, a preferiraju se diplome iz novinarstva, komunikacije, odnosa s javnošću i ekonomije.

3. Informatički stručnjak

Ako se razumijete u tehnologiju i ne smeta vam raditi s frustriranim ljudima, mogli biste se snaći u ovom poslu, smatra Sarah.

Faktori koji su pogodni za roditelje: Taj posao je fleksibilan naročito stoga što ga se može obavljati s bilo kojeg mjesta ukoliko je uz vas kompjuter i pristup internetu.

4. Medicinska sestra

U ovom poslu, možete se baviti educiranjem pacijenata o njihovoj bolesti i informirati ih o onome što je korisno za njih ako nisu u programu bolničkog liječenja.

Faktori koji su pogodni za roditelje: Na taj način sami određujete radno vrijeme i količinu posla koji ćete preuzeti na sebe, a možete ga obavljati i telefonskim razgovorima s pacijentom.

Naravno, za ovakav posao treba vam obrazovanje s područja medicine.

5. Tehnički pisac

Možete li komplicirane ideje napisati na način razumljiv drugima? Ako je tako, razmislite o karijeri tehničkog pisca.

Vaš bi posao bio da bolje objasnite komplicirane tehničke informacije i upute uz uređaje, primjerice bijele tehnike.

Faktori koji su pogodni za roditelje: Tehnički pisac je idealna karijera za osobe koje su postale roditelji i žele fleksibilnije radno vrijeme, a imaju iskustva u industriji za koje bi pisali upute.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene