Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Yong-ho je za vojnog zapovjednika postavljen prije tri godine u vrijeme Kim Jong-ila. Svog vođu redovito je pratio u stopu, a nakon njegove smrti u prosincu prošle godine, isto je nastavio činiti i s novim vođom


Sjevernokorejski vojni zapovjednik Ri Yong-ho zbog ''bolesti" je udaljen sa svih dužnosti koje je obnašao, a uz to što je bio vojni zapovjednik, bio je i potpredsjednik središnjeg vojnog povjerenstva te je obnašao vrlo visoke dužnosti unutar vladajuće Radničke partije.

Vezani članci Kakav nered - 4 Objavili tužne i uznemirujuće slike nereda u kojem žive, hitno im je potrebna pomoć Prehlada i viroza (Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL) Stotine hospitalizirane zbog misteriozne bolesti: Mučnina, nesvjestica, glavobolja...

>> Tko je tajanstvena žena pored Kim Jong-una?

Južnokorejski susjedi smatraju razloge otpuštanja Yong-hoa vrlo neuvjerljivima te naglašavaju, javlja BBC, kako je vrlo neuobičajeno da Sjeverna Koreja tako brzo nakon odluke o smjeni objavi javnosti tako važnu vijest.Yong-ho je na mjesto vojnog zapovjednika postavljen prije tri godine za vrijeme vladavine Kim Jong-ila. Svog vođu redovito je pratio u stopu, a nakon njegove smrti u prosincu prošle godine isto je nastavio činiti i s novim vođom, Kim Jong-unom.

>> Djevojčica se utopila spašavajući portrete Sjevernokorejskih vođa

Većina ga je smatrala Jong-unovom osobom od povjerenja te osobom koja je novom vladaru pomagala učvrstiti svoj položaj, ali čini se kako je neiskusni Jong-un odlučio Sjevernu Koreju voditi na drugačiji način od svoga oca. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.