Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko 10 posto vojske debelo

Južnoafrička vojska objavila rat pretilima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnoafrička republika želi svoje pretile vojnike, koji čine deset posto vojske, dovesti u formu.

Vojne zdravstvene službe objavile su 'rat' gojaznim postrojbama, piše dnevnik Beeld koji citira studiju vođenu između travnja 2011. i ožujka 2012. Gotovo 10 posto od približno 60.000 južnoafričkih vojnika predebelo je ili pretilo, stoji u izvješću vojske.

'Vojska se jednostavno ne može boriti s predebelim vojnicima. Svatko mora biti svjestan da je objavljen rat protiv debljine', kažu službe.

Pročitajte i ovo Alarm zbog debljine - 3 epidemija debljine Prijeti nam cunami dijabetesa tipa 2, rakova i raznih vrsta kardiovaskularnih bolesti Sanja Musić Milanović Za Dnevnik Nove TV Sanja Musić Milanović o problemu s kojim se mnogi bore: "Situacija kod djece je alarmantna"

>> ILO traži od JAR-a da učini više za rudare

Predebeli vojnici potaknuti su da konzultiraju nutricionista i jedu zdravije. Svi vojnici moraju se izvagati kako bi vojne vlasti mogle poduzeti odgovarajuće mjere, dodaje Beeld.(HIna)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene