Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrhunac napetosti

'Južna Koreja neće trpjeti vojne provokacije Sjevera'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejski predsjednik Lee Myung-Bak upozorio je da neće trpjeti nikakve vojne provokacije Sjeverne Koreje, u času kada je napetost među tim dvjema zemljama dosegnula vrhunac.

‘Sjeveru bi bilo bolje da se ne upušta u novu provokaciju, nećemo trpjeti ako ponovo počnu’, rekao je predsjednik Lee u govoru održanom u prigodi završetka Drugog svjetskog rata i oslobađanja od japanskog kolonijalnog jarma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građevina s topovima Sjeverna Koreja: Nismo pucali, obavljali smo građevinske radove Slika nije dostupna Promjena stanja Južna Koreja rasporedila rakete uz granicu sa Sjevernom Korejom

Oslanjajući se na međunarodnu istragu, Seul i Washington optužuju Sjevernu Koreju da je 26. ožujka torpedirala i potopila južnokorejsku korevetu Cheonan, pri čemu je poginulo 46 njezinih mornara, što Pjongjang odlučno niječe.

>> Incident zbog vježbi: Sj. Koreja puca po Žutom moru

‘Vrijeme je da Pjongjang pogleda stvarnosti u lice i da učini odvažan zaokret’ u bilateralnim odnosima s Južnom Korejom, dodao je Lee Myung-Bak.

Japanska aneksija Korejskog poluotoka dovršena je 15. kolovoza 1945., kada je Tokio kapitulirao pred savezničkim snagama koje su predvodili Amerikanci. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene