Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker poručio je u ponedjeljak da je Europskoj uniji snažna njemačka vlada potrebnija nego ikad.


"Predsjednik Juncker uvjeren je, u svjetlu izazova s kojima su suočeni Europa i svijet, da je Europskoj uniji snažna njemačka vlada potrebnija nego ikad", rekao je Junckerov glasnogovornik Margiritis Schinas.

Vezani članci Slika nije dostupna Moćna kancelarka: Angela Merkel vjerojatno će još jednom uspjeti Slika nije dostupna Bivši nogometaš, gradonačelnik, liječeni alkoholičar i vlasnik knjižare u utakmici života

Juncker je u ponedjeljak ujutro razgovarao telefonski s kancelarkom Angelom Merkel i s kancelarskim kandidatom njemačkih socijaldemokrata Martinom Schulzom.

Schulz je odmah nakon što su bili poznati rezultati izbora najavio da njegova stranka više neće sudjelovati u velikoj koaliciji s demokršćanima.

I CDU i SPD ostvarili su slabije rezultate u odnosu na prethodne izbore 2013. godine. Demokršćani Angele Merkel morat će u pregovore s liberalima (FDP), koji su se ponovno vratili u Bundestag, te sa strankom Zelenih.

Ti pregovori bit će iznimno komplicirani s obzirom na velike razlike između liberala i Zelenih. (Hina)