Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Juncker:

"Snažna njemačka vlada treba nam više nego ikad"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker poručio je u ponedjeljak da je Europskoj uniji snažna njemačka vlada potrebnija nego ikad.

"Predsjednik Juncker uvjeren je, u svjetlu izazova s kojima su suočeni Europa i svijet, da je Europskoj uniji snažna njemačka vlada potrebnija nego ikad", rekao je Junckerov glasnogovornik Margiritis Schinas.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbori u Njemačkoj Moćna kancelarka: Angela Merkel vjerojatno će još jednom uspjeti Slika nije dostupna IZBORI U NJEMAČKOJ Bivši nogometaš, gradonačelnik, liječeni alkoholičar i vlasnik knjižare u utakmici života

Juncker je u ponedjeljak ujutro razgovarao telefonski s kancelarkom Angelom Merkel i s kancelarskim kandidatom njemačkih socijaldemokrata Martinom Schulzom.

Schulz je odmah nakon što su bili poznati rezultati izbora najavio da njegova stranka više neće sudjelovati u velikoj koaliciji s demokršćanima.

I CDU i SPD ostvarili su slabije rezultate u odnosu na prethodne izbore 2013. godine. Demokršćani Angele Merkel morat će u pregovore s liberalima (FDP), koji su se ponovno vratili u Bundestag, te sa strankom Zelenih.

Ti pregovori bit će iznimno komplicirani s obzirom na velike razlike između liberala i Zelenih. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene