Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolskome kralju oduzeta je titula počasnog predsjednika španjolskog ogranka World Wildlife Funda nakon skandala koji je izbio nakon njegova odlaska u lov na slonove u Botcvanu.


"Članovi španjolskog WWF-a danas su na svojoj općoj skupštini odlučili kralju Juanu Carlosu oduzeti titulu počasnog predsjednika ove organizacije", stoji u njihovu priopćenju. Odluka je donesena zbog kritika koje je u javnosti potaknula informacija o kraljevu odlasku na safari u trenutku dok se Španjolska bori protiv ekonomske krize. Njegov put u Bocvanu, koji je izazvao velik broj kritika, u prvi je plan došao nakon što je Juan Carlos završio u bolnici s napuknućem kuka.

Juan Carlos javno se ispričao španjolskom narodu što je otišao u lov u Afriku i na taj način nepotrebno trošio novac u trenutku kada se zemlja nalazi u velikoj gospodarskoj krizi te priznao da je pogriješio.

Vezani članci Zaplijena kokaina, ilustracija Krijumčarima droge s područja bivše Jugoslavije najzanimljivija Španjolska Policija u Španjolskoj Razbijena kriminalna skupina u Španjolskoj, pod istragom i Hrvat: "Istražujemo zašto su imali lažne hrvatske i slovenske dokumente"

>> Privilegije španjolskog kralja ugrožene zbog lova u Africi

"Unatoč tome što je takva vrsta lova legalna, brojni članovi WWF-a smatraju neprimjerenim da kralj ostane na mjestu počasnog predsjednika međunarodne organizacije koja se bori za očuvanje prirode, okoliša i životinja", stoji u priopćenju WWF-a.

Kralj je funkciju počasnog predsjednika španjolskog ogranka WWF-a obnašao od njegova utemeljenja 1968. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.