Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi Titove milijarde?

Jovanka zatražila srpske dokumente da dođe do Titovog novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jovanka Broz nakon tri desetljeća izolacije od srbijanskog MUP-a odlučila je zatražiti dokumente. U Srbiji su se odmah pojavile bombastične špekulacije - Titova udovica želi njegov novac deponiran u Švicarskoj.

Prije trideset godina Jovanka Broz je na suprugovu sprovodu prvi put nakon duljeg vremena viđena u javnosti. Sama i prezrena, jer posljednjih je godina braka, Titovom odredbom, živjela u svojevrsnoj izolaciji. U bivšoj državi tada se šaputalo da je Jovanka s klikom htjela smijeniti Tita državnim udarom. Danas sve to pomalo smiješno zvuči, Tito je postao tema javnih polemika, a 84 godine stara udovica ne može dokazati da je njegova udovica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Baka partizanka 'Titu sam kuhala kavu' - Evo što bi joj svaki put rekao kada bi ga poslužila... Slika nije dostupna Jovanka se provozala Beogradom

Tri desetljeća živi u trošnome stanu. Ne daje intervjue, ne slika se i komunicira s jako malim krugom ljudi. Samoizolaciju je navodno sama odabrala. Početkom devedesetih odbila je hrvatsko državljanstvo i ponudu da dođe živjeti u rodne Jošane. Sad želi srpske dokumente. Jer Jovanka Budisavljević Broz u papirima de facto ne postoji. Njezin susret s ministrom unutarnjih poslova Dačićem raspalio je sve moguće teorije po srbijanskim medijima.

Jovanki, kažu, treba putovnica kako bi otišla u Švicarsku i ondje uzela dvije milijarde Titovih dolara. Dačić pak tvrdi da o nikakvoj putovnici nije bilo govora. Riječ je navodno o novcu koje su još Jovanka i Milošević pokušali bezuspješno iz Švicarske prebaciti u Srbiju. Taj je novac, skupa s dionicama bečkoga hotela Imperijal, zagorski bravar i komunist navodno stekao između dva rata. Teško za povjerovati, ali tko zna. Možda je dio bogatstva odbjeglih dinasta Karađorđevića čudnim putevima u Švicarskoj mijenjao vlasnika, pa ga danas želi Jovanka Broz.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene