Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Josef Fritzl, čovjek poznat po čudovišnom činu zarobljavanja i silovanja vlastite kćeri, postaje poduzetnik.


75-godišnjem zatvoreniku odobren je zahtjev za gradnju 13 kuća, jedne poslovne zgrade i podzemne garaže. Fritzl je zahtjev podnio 2006., dvije godine prije nego se saznalo za kućni zatvor koji je imao u svom podrumu.

Vezani članci Užasan dizajn Katastrofa! Zbog užasnog dizajna sad trpi cijela obitelj, tko je mislio da su ovo dobre ideje?! Susjed renovira i ruši, a vi strahujete - 1 Za poremećaje statike ne treba potres - nestručne renovacije remete mir stanara, ali i nosivost zgrade: "Nađu se 'meštri' pa curi voda, pucaju plafoni"

Mjesto gradnje planiranog projekta udaljeno je samo 450 metara od kuće u kojoj je zarobio tada 18-godišnju kćer te joj napravio nekoliko djece.

Odobrenje je primio u četvrtak, a lokalni stanovnici strahuju od objekta koji će se zvati 'Fritzl Towers', prenosi Daily Mail.

>> Prvi intervju Fritzla: Još uvijek volim svoju kćer

Njegovu 43-godišnju kćer Elisabeth ova je vijest naljutila. Jednako su reagirala i dvojica susjeda, koji žive kraj zemljišta gdje bi trebao niknuti 'Fritzl Towers'. Oni su pokrenuli zakonske akcije kako bi promijenili odluku gradskog vijeća.

Gradonačelnik Herbert Katzengruber svjestan je nezadovoljstva među stanovnicima te je rekao da nije bilo temelja na kojima bi mogao odbiti Fritzlov zahtjev.

Ostalo je nejasno tko će profitirati od ovog projekta, Fritzl, njegove žrtve ili ulagači.