Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tri dana nakon prve

Nova optužba na račun bivšeg američkog potpredsjednika: Neprimjereno dodirivao dvije žene?

Joe Biden (Foto: AFP)
Joe Biden (Foto: AFP) Foto: Afp
Još je jedna žena optužila bivšeg američkog potpredsjednika Joea Bidena za neprimjereno dodirivanje, baš u vrijeme dok razmatra kandidiranje na slijedećim predsjedničkim izborima.

Amy Lappos (43) rekla je za list Hartford Courant iz Connecticuta u ponedjeljak da je Biden trljao svoj nos o njezin tijekom humanitarne akcije 2009. godine u gradu Greenwichu.

Pročitajte i ovo Joe Biden Razgovor s Netanyahuom Oštar Bidenov zaokret: O ovome će ovisiti američka politika prema Gazi Fotografija Joea Bidena vezanog u kamionetu potez izazvao kritike Trump objavio video fotografije vezanog Bidena: "Potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi ozbiljno shvate"

"Nije bilo seksualno, no zgrabio me za glavu", rekla je Lappos. "Stavio je svoje ruke oko mojeg vrata i povukao me blizu da trljamo noseve. Kada me povlačio, mislila sam da će me poljubiti u usta".

Lappos, tada pomoćnica kongresnika Jimu Hinesu, rekla je da nije prijavila Bidena jer je "on bio potpredsjednik, a ja sam bila ništa".

"Postoji linija pristojnosti. Postoji linija poštovanja. To nije kulturno. To je seksizam ili mržnja prema ženama", dodala je Lappos.

Nije jedina

Njena optužba dolazi samo tri dana nakon što je Lucy Flores, bivša članica skupštine u Nevadi, rekla da ju je Biden poljubio u potiljak na događaju tijekom kampanje 2014. godine.

Biden je u svome odgovoru rekao kako vjeruje da se "nikada" nije ponašao nepristojno.

"U mnogo godina javnog života i kampanja, ponudio sam nebrojena rukovanja, zagrljaje, izraze pažnje, podrške i utjehe. I niti jednom, ikada, vjerujem, nisam se ponio neprimjereno", rekao je Biden.

Taj 76-godišnji veteran koji je osam godina bio potpredsjednik u administraciji predsjednika Baracka Obama i 36 godina u američkom Senatu, nije još najavio hoće li se natjecati za kandidaturu demokrata na predsjedničkim izborima 2020. godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene