Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova nesreća na pokretnim stepenicama u Kini, ovoga puta bez smrtnih posljedica. Muškarac koji je u trenutku kada su se otvorile stajao na njima, nalazi se u bolnici te mu je amputirano stopalo.


Jednom čistaču u trgovačkom centru u Šangaju noga je upala u pokretne stepenice koje su se otvorile dok ih je čistio. Njegova i reakcija ljudi koji su se nalazili u blizini bila je brza, pa ova nesreća nije završila smrtnom posljedicom. Ipak, muškarcu je u bolnici amputirano stopalo, javljaju kineski mediji.

Vezani članci Liječnici KBC-a Sestre milosrdnice spasili nogu Martine Dir (Foto: Dnevnik.hr) Zahvat koji ne postoji u medicinskoj literaturi: Hrvatski liječnici spasili nogu medicinskoj sestri, ponovno je prohodala Slika nije dostupna Djevojčici prst zapeo u pokretnim stepenicama

Nesreća se dogodila u nedjelju dok je 35-godišnji Zhang Shisheng čistio pokretne stepenice. Snimka nadzorne kamere pokazuje da je upao u rupu dok je stajao na gornjoj platformi, a ona se otvorila. Pri tom mu je stradalo lijevo stopalo.

Zhang je odmah zaustavio eskalator, stisnuvši crveni gumb za hitne situacije. Iz mehanizma u koji mu je upalo stopalo, izvukli su ga vatrogasci.

STRAVIČAN TRENUTAK Spasila sina, dok su je gutale pokretne stepenice

'Pao sam naprijed, a eskalator je radio. Odjednom mi je unutra povukao stopalo. Budući da radim s pokretnim stepenicama, znao sam da moram pritisnuti crveni gumb', rekao je Zhang.

Pokretne stepenice na kojima se dogodila ova nesreća proizvedene su 2004. i prošle su posljednji sigurnosni test u lipnju, a uprava trgovačkog centra tvrdi da je istraga o tome zašto se dogodila ova nesreća još u tijeku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook