Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema upozorenja za tsunami

Dva dana nakon prvog podrhtavanja: Područje Nove Kaledonije pogodio još jedan snažan potres

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan potres magnitude 6,2 pogodio je u petak francuski teritorij Nove Kaledonije, uzrokujući podrhtavanje nestabilnog Pacifičkog vatrenog prstena, prema USGS-u. Ovaj potres uslijedio je nakon snažnog potresa jačine 7,6 po Richteru, koji je Novu Kaledoniju pogodio u srijedu.

Zatreslo se područje istočno od otoka Loyalty u blizini Nove Kaledonije u južnom Pacifiku u petak, piše Express.

Pročitajte i ovo Potres u Rakovici Zastrašujući prizor Objavljena snimka potresa u Rakovici: "Treslo je 10 do 15 sekundi. Oštećena je crkva i zgrada općine...” Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike

Nema upozorenja iz Centra za upozoravanje na tsunami (PTWC), a moguće su štete na zgradama.

Područje Pacifičkog vatrenog prstena čine tektonske pločne i vulkani koji okružuju Tihi ocean.

Područje je poznato po brojnim potresima, tsunamijima i vulkanskim erupcijama, što ga čini jednim od najnestabilnijih područja kada se govori o prirodnih katastrofama.

Podsjetimo, u srijedu je područje Nove Kaledonije pogodio potres magnitude 7,6 po Richteru s vrlo plitkim epicentrom. Izdano je upozorenje za mogući tsunami u krugu od 1000 kilometara. Na obalama Nove Kaledonije naređena je evakuacija stanovništva, a u opasnosti su bili i stanovnici obližnje države Vanuatu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene