Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U zamjenu za pilota

Jordan će udovoljiti zahtjevu IS-a: Predat će im opasnu Iračanku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik vlade Mohamad al Momani, koji je objavio vijest, nije spomenuo japanskog taoca Kenjija Gota.

Jordan je u srijedu izvijestio da je voljan izručiti Iračanku zatočenu zbog uloge u samoubilačkom napadu u Amanu 2005. ukoliko Islamska država pusti na slobodu zarobljenog jordanskog pilota.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Nasilna smrt Grozomorna Medvedeva poruka nakon smrti ruskog pilota: "Za pse, pseća smrt" Maksim Kuzminov Maksim Kuzminov Detalji likvidacije ruskog pilota koji je pobjegao od Putinovog režima: Pronađen mrtav s nekoliko rana od vatrenog oružja

Emotivna molba majke: 'Molim vas, spasite mog sina'

'Jordan je spreman iz zatvora pustiti Sadžidu al Rišavi ukoliko se na slobodu pusti jordanski pilot Muat al Kasesbeh', rekao je glasnogovornik vlade Mohamad al Momani, a prenijela državna televizija. Momani nije spomenuo japanskog taoca Kenjija Gota koji je u video snimci objavljenoj u utorak rekao da je IS Jordanu dao 24 sata za puštanje iračke militantice ili će u protivnom pilot biti ubijen.

Okupljanje ispred premijerovog ureda

Prioritet Jordana je zajamčiti sigurnost pilota, pripadnika jordanskog plemena koje čini okosnicu potpore hašemitskoj monarhiji, istaknuo je Momani.

VIDEO Jordan je upravo doživio scenarij iz noćne more u Siriji

Nekoliko stotina ljudi, među kojima i članovi pilotove obitelji, okupilo se u utorak navečer ispred ureda jordanskog premijera pozivajući vlasti da udovolje zahtjevima IS-a i puste na slobodu zatočenu Al Rišavi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene