Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrde da imaju dokaze

'NIJE SE UBIO' Dok je ostatak svijeta gladovao i liječio rane zbog njega, on je živio u luksuzu?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teorija o lažiranju Hitlerovog samoubojstva nisu ništa novo, no jedan istražitelj sada tvrdi kako ima dokaze da je nacistički krvnik duboku starost doživio na Kanarskim otocima.

Dobivši uvid u nikad ranije viđene dokumente, bivši UN-ov istražitelj John Cencich, zaključio je kako Adolf Hitler nije ubio sebe i svoju družicu Evu Braun u ratnom bunkeru u okupiranom Berlinu. Upravo suprotno, Cencich, koji istraživao i ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije, tvrdi da je nacistički krvnik živio luksuznim životom na pješčanim plažama Tenerifa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pune ruke posla za MUP Scene kao iz filma: Krijumčario migrante, pokušao pregaziti policajku, a zatim se dao u bijeg Ilustracija Bježao policiji Serijski prekršitelj tri puta posudio auto, svaki put mu ga oduzeli - pa i ovaj, posljednji

Cencich kaže kako postoji nekoliko dokaza da je Hitler lažirao svoju smrt, između ostalog i činjenica da je tijelo koje su Rusi snimili kao njegovo, zapravo bilo 15 cm niže od Hitlera.

'Znamo da su i on i Eva Braun imali dvojnike. Kada bi netko htio iscenirati mjesto samoubojstva, to bi bio savršen način. Opće prihvaćena istina prema kojoj su njih dvoje skončali u bunkeru je vrlo upitna', smatra Cencich.

Također, Hitlerovo tijelo nestalo je, prema nekim informacijama je spaljeno, prije no što su ga američke i britanske vlasti mogle pregledati. Tadašnji šef FBI-a, J. Edgar Hoover, i sam je rekao kako ne postoje dokazi da je Adolf Hitler mrtav.

Na temelju takvih indicija, Cenich je zajedno s još nekim veteranima obavještajnih službi otkrio mrežu tunela koji su vodili prema berlinskom aerodromu Tempelhof, odakle sumnjaju da je Hitler odletio u Španjolsku, a potom na Kanarske otoke. Od tamo je navodno krenuo u Argentinu gdje se susreo s bogatim prijateljima i poznanicima. Živio je u luksuznom naselju cijelo vrijeme planirajući svoj povratak u Europu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene