Joe Biden (Foto: AFP)
Joe Biden (Foto: AFP) Foto: Afp

Joe Biden, bivši potpredsjednik SAD-a, u četvrtak će najaviti svoju nominaciju za predsjedničkog kandidata Demokrata za izbore 2020., objavio je u utorak izvor upoznat s planom najave.


Dugogodišnji senator, 77-godišnji Biden, koji je osam godina bio u administraciji demokratskog predsjednika Baracka Obame, pridružit će se prepunoj listi od gotovo 20 kandidata koji žele demokratsku nominaciju kako bi porazili republikanskog predsjednika Donalda Trumpa.

Vezani članci Joe Biden Biden žestoko svojim suradnicima: ''Ako čujem da tretirate druge s nepoštovanjem, otpustit ću vas na licu mjesta'' Joe Biden Biden donio deset uredbi za jačanje borbe protiv korone: "Stvari će i dalje biti užasne prije nego što postanu bolje"

Očekuje se kako će Biden svoju nominaciju objaviti putem videa te okončati mjesece nagađanja o tome hoće li izazvati Trumpa, koji je u Bijelu kuću došao nakon Obame i pobjede nad demokratskom kandidatkinjom Hillary Clinton na predsjedničkim izborima 2016. godine.

Idućeg ponedjeljka Biden će se sastati sa sindikatima u Pittsburghu, u Pennsylvaniji, ključnoj saveznoj državi koja je 2016. podržala Trumpa, rekao je izvor.

Biden će idućih tjedana posjetiti sve četiri države u kojima se održava prijevremeno glasanje - Iowu, New Hampshire, Južnu Karolinu i Nevadu, naveo je izvor dodajući kako se određeni detalji oko toga još trebaju utvrditi.

Biden se 1998. i 2008. bezuspješno kandidirao za predsjednika. Posljednjih se tjedana suočio s pitanjima o svojoj povijesti dodirivanja neznanaca na političkim događajima, nakon što je nekoliko žena izjavilo da su se zbog njega osjećale nelagodno. Biden je na navode odgovorio kazavši kako vjeruje da se nikada nije ponašao neprikladno, no kako će puno više paziti na svoje ponašanje. (Hina)