Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo četvero ljudi

Jezivo svjedočanstvo jedinog preživjelog iz automobila smrti na A3: "Probudio sam se, oko mene su svi bili mrtvi"

Smrskani automobil u kojem su život izgubile četiri osobe (Foto: Dnevnik.hr)
Smrskani automobil u kojem su život izgubile četiri osobe (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila na autocesti nedaleko od odmorišta Bošnjaci u smjeru Zagreba poginuli su otac i sin te bračni par. Jedinog preživjelog spasio je sigurnosni pojas. Dragan Vučićević kazao je da je spavao na mjestu suvozača kad ga je probudila vriska putnika iz automobila.

Stravičnu prometnu nesreću u kojoj su, u noći na četvrtak, na autocesti A3 nedaleko od odmorišta Bošnjaci u smjeru Zagreba nastradali Vladica Rašić (42) i njegov sin Nikola (14) iz Kruševca te bračni par Žikica (47) i Aleksandra Janković (43) iz Beograda, preživio je samo Dragan Vučićević (28) iz Batajnice. On je slijetanje Škode u kanal opisao kao let aviona.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Prometna nesreća između Glavica i Hana Nedaleko od Sinja Teška prometna nesreća u Dalmaciji: Motociklist poginuo u sudaru s osobnim automobilom

Vučićević, koji je u petak izašao iz bolnice u Vinkovcima, prepričao je policiji trenutak u kojem je četvero suputnika u automobilu, s kojima je krenuo u Sloveniju i koje je tada prvi put sreo, izgubilo živote.

"Ostao sam budan do naplatnih kućica u Hrvatskoj. Vidio sam da je vozač otkopčao sigurnosni pojas jer nije mogao dohvatiti karticu za autocestu. Ponovo sam zaspao, a probudio me vrisak. Vidio sam da vozač spava za upravljačem automobila koji je jurio. Vrisak je probudio i vozača. Trgao se i naglo okrenuo volan najprije ulijevo, a zatim udesno. Naletio je na stup koji je automobil podigao u zrak. Poletjeli smo poput aviona", opisao je Vučićević.

Posle kratkog leta Škoda je pala na travu, proletjela kroz zaštitnu ogradu i udarila u kanal. "Sljedeće čega se sjećam je prazan auto. Na njemu su sva vrata bila otvorena", dodao je opisujuću jezive slike koje je vidio nakon kratkog gubitka svijesti.

Preživjeli Dragan jedini je u automobilu imao zavezan sigurnosni pojas. Ostali putnici su od siline udara ispali iz automobila, a kazaljka za mjerenje brzine ostala je blokirana na 140 km/h. Vučićević je ispričao da se u Škodi našao slučajno, jer je krenuo u Sloveniju u potrazi za poslom.

"Tražio je prijevoz do Slovenije i preko internetske stranice BlaBlaCar pronašao jeftiniju vožnju. U srijedu, pola sata prije ponoći, ušao je u Škodu za čijim je volanom bio nastradali Vladica Rašić i odmah sjeo na mjesto suvozača. Kako je ispričao, noć prije putovanja je radio. Umoran je sjeo i zaspao. Probudio se tek na graničnom prijelazu, na izlazu iz Srbije", ispričali su izvori iz istrage i dodali da je Vučićević po zanimanju pekar te je u Sloveniju krenuo kako bi se zaposlio, piše Telegraf.

Poslije nesreće, Vučićević je sam izašao iz auta. Naokolo je vidio tijela putnika iz automobila.

Aktualno Tisuće na ulicama protiv novih zakona: "Ovo je napad na stabilnost i na sigurnost građana" +0 Prosvjed u Hong Kongu (Screenshot: Reuters)1 Svijet Tisuće na ulicama protiv novih zakona: "Ovo je napad na stabilnost i na sigurnost građana" 1/1 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene