Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jeste li znali... Na ljudskim fekalijama uzgajaju se žitarice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potrošaći u Velikoj Britaniji nesvjesno konzumiraju žitarice koje su uzgojene uz pomoć gnojiva na bazi ljudskih fekalija.

Lanac supermarketa Sainsbury´s priznao je kako su neke od žitarica koje imaju u ponudi uzgojene na ljudskom gnojivu koje je jeftinije od životinjskog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "NETKO ŽELI UNIŠTITI TURIZAM" Nevjerojatan prizor u uvali Duba: Mutna voda šiklja na plažu punu kupača Slika nije dostupna Ipak nije zvao djecu Farmer prosvjednike na svojoj zemlji špricao izmetom

Lanac Waitrose tvrdi da su postupali prema pravilima koja reguliraju korištenje ljudskog gnojiva, ali nisu željeli potvrditi koji proizvodi ga sadrže. Njihov glasnogovornik naglasio je kako ga voće i povrće ne sadrži.

Kompanije Tesco, Adsa i Marks & Spencer obznanile su kako takvo gnojivo nisu koristile.

Sporno gnojivo se uglavnom upotrebljava za uzgoj žitarica poput kukuruza i zobi. I premda je njegovo korištenje legalno od 1998. ljudsko gnojivo se donedavno u poljoprivrednoj industriji koristilo samo u malim količinama.

Sva gnojiva prije upotrebe moraju proći striktnu provjeru sigurnosti kvalitete. Ljudsko gnojivo se uglavnom ubrizgava duboko pod zemlju, a za uzgoj voća i povrća pravila su još i stroža.

Iz lanca Sainsbury´s kažu: 'Nismo zabranili upotrebu ljudskog gnojiva na našim poljoprivrednim površinama ali ga koristimo u vrlo ograničenim količinama.'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene