Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je u ponedjeljak, u svjetlu napetosti i verbalnih sukoba između Nizozemske i Njemačke s jedne i Turske s druge strane, sve zemlje članice Saveza na suzdržanosti i međusobno poštovanje.


"Pozivam sve saveznike da pokažu međusobno poštovanje, da budu mirni i umjereni kako bi pridonijeli popuštanju napetosti. Robusna rasprava predstavlja bit naših demokracija, ali treba pokazati uzajamno poštovanje i usredotočiti se na ono što nas ujedinjuje, na izazove i prijetnje i na to kako se NATO tome prilagođava, a ne na ono što nas dijeli", rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare.

Vezani članci Prosvjedi protiv zabrane pobačaja u Poljskoj ne prestaju ni zbog epidemije U Češkoj i Poljskoj rekordni brojevi novozaraženih, u Njemačkoj dnevni broj slučajeva sve bliži 20.000 Testiranje na Zagrebačkom Velesajmu - 4 Još 5 županija na crvenoj listi Njemačke, među njima i Grad Zagreb

U nekim od europskih gradova lokalne vlasti uvele su restrikcije ili zabrane tih skupova, što je izazvalo žestoke reakcije turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. Između ostaloga, današnju Njemačku usporedio je s nacistima, a Nizozemsku nazvao "banana republikom". (Hina)