Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginula sedmorica tjelohranitelja

Jemen: Neuspio atentat na ministra obrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jemenski ministar obrane Mohamed Naser Ahmed preživio je u utorak atentat autobombom u središtu Sane u kojemu su poginula sedmorica njegovih osobnih čuvara, doznaje se od policijskog i vojnog izvora.

Napad se dogodio dvjestotinjak metara od ulaza u zgradu vlade, nedaleko od zgrade javnog radija, po tim izvorima. Eksplozija se dogodila pri prolasku zadnjeg od triju vozila u konvoju koji je prevozio ministrove osobne čuvare u vojnoj odori.

Iz automobila koji je u eksploziji potpuno uništen izvučena su četiri karbonizirana trupla, rekli su časnici sigurnosnih služba.

Svjedoci i službena agencija Saba su u prvom izvješću naveli da je riječ o eksploziji jedne autobombe blizu sjedišta vlade i glavnog stožera sigurnosnih snaga u Sani.

Pročitajte i ovo Spašena posada - 1 Jemenski pobunjenici Novi napad hutista odnio i prve ljudske živote: SAD najavio žestoku odmazdu Vladimir Zelenski Ima poginulih Projektil eksplodirao u blizini Zelenskog: Nikada prije Rusi nisu bili ovako blizu

>> Osam mrtvih u sukobima u Jemenu

Redarstvene snage su zatvorile pristup tom području a vozila hitne medicinske pomoći pohitala su na mjesto eksplozije, rekli su svjedoci. Agencija Saba je izvijestila da se nakon eksplozije s mjesta eksplozije dizao oblak crnog dima.

Napad dolazi dan pošto su jemenske vlasti objavile informaciju o pogibiji zamjenika glavnog zapovjednika al Qaede u Jemenu, Saudijca Saida Ali al-Shahrija u vojnoj operaciji na istoku zemlje. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene