Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obično su psi ti koji pomažu lovcima u lovu na jelene, no u ovoj priči životinje su zamijenile uloge. Vlasnici pasa u britanskom Berdforshireu u zadnje vrijeme prijavili su nekoliko napada kineskih mošusnih jelena na svoje ljubimce.


Iako su kineski jeleni niži od pola metra i teže maksimum 15-tak kilograma, imaju tajno oružje; mužjaci imaju očnjake koji mogu narasti do nevjerojatnih 7.5 centimetara, piše Daily Mail. Zadnja žrtva jelena s vampirskim očnjacima bila je kujica Perdita, koja je zadobila ugriz na leđima, vratu i s obje strane trbuha. Tek kada je vlasnik izgriženog psa odveo veterinaru, otkriven je identitet napadača. Veterinar je potvrdio da su jeleni u posljednje vrijeme na isti način u tom području napali čak pet pasa.

Po danu leže u travi, po noći napadaju

Vezani članci Psi i voda Urnebesni video pokazao da postoje dvije vrste pasa, u koju se ubraja vaš ljubimac? Gladne oči Ono kad svi oko tebe jedu, a ti si na dijeti: Urnebesni prizori pasa koji izgledaju onako kako se ljudi osjećaju

Veterinar John Wake kaže da ništa slično nije vidio u 30-godišnjoj karijeri. 'Od ugriza jelena nedavno sam liječio tri psa, a prije Božića vlasnici su mi donijeli dvije izgrižene životinje', rekao je te naznačio kako je u park u kojem se dogodilo najviše napada stavio pisana upozorenja vlasnicima pasa. Hector Chappel, čelnik komisije  parka, kaže da se šumi razvila velika populacija kineskih jelena, nakon  bijega brojnih životinja 1920-ih i 1930-ih. 'Obično nisu zamjetni jer preko dana leže u gustoj travi, no ako ih psi uznemiravaju, napadaju ih', rekao je Chappel.