Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bušili tunel 33 dana

Jeff Heart - heroj čileanskih rudara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čileanski rudari pronašli su svog heroja u Jeffu Heartu, operator bušotina koji je tjedne proveo probijajući rupu do 33 zatočena rudara.

Tjednima je trajalo bušenje rupe duboke 625 metara kako bi spasioci mogli spustiti specijalno izrađenu kapsulu do zatočenih rudara.

Pročitajte i ovo Posljedice požara u Čileu Požari u Čileu VIDEO/FOTO Bijesne šumski požari, poginulo više od 50 ljudi: Crni dim suklja u nebo, na cestama pronalaze tijela Požar u Čileu Vjetar pogoršava situaciju VIDEO Golemi šumski požari u Čileu gutaju sve pred sobom: Najmanje 19 poginulih, više od 200 nestalih

'Ovo je nevjerojatno, obuzele su me emocije koje nije moguće opisati riječima', rekao je 40-godišnji Heart, nakon što je završio svoj dio posla. 'Konačno smo uspjeli, sada konačno možemo spasiti zatočene rudare', dodao je.

Heart već 24 godine radi kao operator bušotina za tvrtku Geotec Boyles Bros, sa sjedištem u Čileu. Geotec je unajmljen za bušenje na jednoj od tri bušotine za spašavanje u rudniku San Jose.

>> VIDEO: Pogledajte kako su tekla izvlačenja rudara

Rodbina i prijatelji zatočenih rudara već su tog 40-godišnjaka proglasili svojim herojem i svi se žele slikati s njim. 'Ne znam zašto su baš mene pozvali. Došli smo, obavili posao i to je to. Ima i drugih tvrtki koje mogu pružiti te usluge, mi smo jednostavno imali sreću da dobijemo posao', kaže skromni Heart, otac dvoje djece iz Denvera, dok dijeli autograme.

Kada su uspjeli probušiti tunel potreban za spašavanje rudara Jeff i ekipa otvorili su šampanjac i proslavili prskajući ga uokolo u stilu pravih pobjednika. 'Bušili smo 33 dana, ovo je zaista sretan dan za nas', rekao je Jeff.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene