Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest mjeseci plutale su morem

Molila se na koljenima: "Tri morska psa s jedne strane, dva s druge htjeli su danima potopiti naš brod"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije jedriličarke koje je spasio brod američke ratne mornarice nakon što su šest mjeseci sa svoja dva psa plutale morem stigle su u ponedjeljak rano ujutro u Okinawu u Japanu.

Jennifer Appel i Tasha Fuiava gotovo su šest mjeseci plutale Pacifikom nakon što je njihov brod oštećen u oluji. Njihov SOS poziv nitko nije čuo jer su se nalazile daleko od svih ruta, ostale su i bez hrane, a kada su stvarno mislile da je kraj, prošle srijede ugledale su brod američke mornarice.

Preživjele su zahvaljujući pročistaču vode i zalihama hrane koje su ponijele sa sobom. Po dolasku spasitelja jedna od dvije žene dočekala ih je na palubi jedrilice, šaljući im hrpu poljubaca. Sa svojim psima Zeusom i Valentinom ukrcale su se svojim spasiteljima.

Pronađene su na Pacifiku, oko 1500 kilometara udaljene od japanske obale i sretne su što su opet u civilizaciji.

"Toliko stvari nam je nestalo dok smo bile na brodu: zubne četkice, ručnici, dezodorans, jednostavne stvari. Uzbuđene smo, i zbog svih ovih muškaraca na brodu. Svi su ovdje vrlo otvoreni, puni podrške, iznad svega što smo zamišljale", kazala je Jennifer Appel a prenosi AP.

Na put od Havaja do Tahitija, koji je trebao trajati mjesec dana, krenule su 3. svibnja, no nije trebalo dugo da im se pokvari motor broda. Ipak, zahvaljujući zalihama uspjele su preživjeti, a najveći problem predstavljali su morski psi.

"Molila sam se na koljenima da ostanemo u komadu. Nikada se u životu nisam toliko bojala", opisala je Appel dodavši kako su morski psi dolazili u skupinama i pokušali prevrnuti brod.

"Vjerujte mi, niti najbolji jedriličari nemaju preciznost kao tih pet morskih pasa. Tri bi bili s jedne strane broda, dva s druge, i stvarali su valove kako bi potopili brod", rekla je za magazin People o najstrašnijem iskustvu u životu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene