Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednički kandidat

Jedinstvena Rusija službeno nominirala Putina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska vladajuća stranka Jedinstvena Rusija u nedjelju je službeno nominirala svog čelnika, premijera Vladimira Putina, na kongresu u Moskvi za predsjedničkog kandidata na izborima iduće godine, javljaju ruski mediji.

Kongres Jedinstvene Rusije održava se u sportskom kompleksu Lužniki i okupio je oko 11.000 članova stranke, 25 stranih izaslanstava i više od tisuću akreditiranih novinara iz 546 ruskih i stranih medija. 'Svaki ruski građanin zna čelnika naše stranke, Vladimira Putina, i on je bez pretjerivanja najugledniji političar u Rusiji', izjavio je tajnik predsjedništva stranke Sergej Neverov.

Putin je zahvalio svim govornicima na kongresu koji su mu predložili da se u ime stranke kandidira na predsjedničkim izborima koji će se održati 4. ožujka 2012. Predsjednička izborna kampanja u Rusiji službeno je počela u subotu. 'Sa zahvalnošću prihvaćam taj prijedlog', izjavio je.

Putin je rekao u svom govoru da se zemlja treba razvijati radi ljudi, a ne na njihovu štetu. 'Svaka naša odluka, svaki korak mora zadovoljiti interese većine građana zemlje', istaknuo je. Po njegovim riječima, temeljno načelo svih reformi i transformacija mora biti dobrobit naroda. 'Rusija nije jednom u svojoj povijesti stavila pred sebe velike ciljeve i postigla uspjeh, i pobjeđivala ujedinivši se oko naših zajedničkih vrijednosti, a to su istina, dostojanstvo i pravda', istaknuo je Putin.

Naglasio da je danas glavni zahtjev ruskih građana 'osigurati pravednost'. Jedinstvena Rusija prva je stranka koja je nominirala svog predsjedničkog kandidata. Vladimir Putin, koji je napunio 59 godina 7. listopada, bio je ruski prredsjednik dva mandata zaredom, ili osam godina, od 2000. to 2008. Na predsjedničkim izborima 2000. osvojio je 52,94 posto glasova, a 2004. godine 71,31 posto. Na predsjedničkim izborima iduće godine Rusi će izabrati predsjednika na šestogodišnji mandat.

Sredinom listopada Putin i predsjednik Dmitrij Medvedev objavili su svoje planove da zamijene dužnosti nakon predsjedničkih izbora. Medvedev, koji je na čelu izborne liste Jedinstvene Rusiju na parlamentarnim izborima 4. prosinca, trebao bi postati novi ruski premijer nakon što mu završi predsjednički mandat.

Medvedev je u svom govoru na kongresu pozvao ruske građane da izađu na parlamentarne izbore i da daju svoj glas Jedinstvenoj Rusiji. 'Glasujte za našu stranku, za naš program i za našu budućnost i time ćete glasovati i za našeg predsjedničkog kandidata', rekao je. (Hina)

Pročitajte i ovo Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena Vladimir Putin Po novi mandat Putin će na predsjedničke izbore kao neovisan kandidat: Skupljat će se potpisi u njegovu potporu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene