Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Upravni odbor Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu zaključio je kako smrt 11-ero novorođenčadi tijekom travnja na Pedijatrijskoj klinici nije rezultat liječničkih pogrešaka ili nemarnog odnosa drugog medicinskog osoblja nego isključivo činjenice da je u pitanju nedonoščad s mnogobrojnim komplikacijama.


Kako stoji u priopćenju KCUS-a, Upravni odbor Kliničkog centra u ponedjeljak je razmatrao optužbe roditelja i članova obitelji beba koje su nedugo nakon poroda umrle na Pedijatrijskoj klinici u razdoblju između 1. i 19. travnja. 

Vezani članci prosvjedi u BiH U jednom danu 73 preminule osobe: U BiH kritično u dva grada, pooštravaju se mjere i jačaju prosvjedi COVID odjel u sarajevskoj bolnici - 1 Loše vijesti iz susjedstva: Ponovno velik broj novozaraženih, na snazi dodatne restrikcije

Osam tek rođenih beba umrlo je u samo tri dana.

Upravni odbor jednoglasno je zaključio kako nema dokaza da je do smrti novorođenčadi došlo zbog nemarnog odnosa osoblja ili liječničkih pogrešaka.

'Radilo se o nedonesenim bebama, nedovoljno razvijenim i s
mnogobrojnim komplikacijama. S medicinske strane učinjeno je sve po protokolima za reanimaciju i zbrinjavanje takve djece i nije bilo pogrešaka liječnika Pedijatrijske klinike', navodi se u priopćenju.

Tužiteljstvo Sarajevske županije prošlog je tjedna otvorilo službenu istragu o smrti novorođenih beba no rezultati istrage još nisu poznati.