Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jedanaestero novorođenčadi umrlo zbog komplikacija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravni odbor Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu zaključio je kako smrt 11-ero novorođenčadi tijekom travnja na Pedijatrijskoj klinici nije rezultat liječničkih pogrešaka ili nemarnog odnosa drugog medicinskog osoblja nego isključivo činjenice da je u pitanju nedonoščad s mnogobrojnim komplikacijama.

Kako stoji u priopćenju KCUS-a, Upravni odbor Kliničkog centra u ponedjeljak je razmatrao optužbe roditelja i članova obitelji beba koje su nedugo nakon poroda umrle na Pedijatrijskoj klinici u razdoblju između 1. i 19. travnja. 

Pročitajte i ovo Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju" HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku Rastu tenzije HDZ plakatom sprdao Puljka, ubrzo stigao odgovor: "Nije sramota biti nepismen, sramota je biti drzak i nepismen"

Osam tek rođenih beba umrlo je u samo tri dana.

Upravni odbor jednoglasno je zaključio kako nema dokaza da je do smrti novorođenčadi došlo zbog nemarnog odnosa osoblja ili liječničkih pogrešaka.

'Radilo se o nedonesenim bebama, nedovoljno razvijenim i s
mnogobrojnim komplikacijama. S medicinske strane učinjeno je sve po protokolima za reanimaciju i zbrinjavanje takve djece i nije bilo pogrešaka liječnika Pedijatrijske klinike', navodi se u priopćenju.

Tužiteljstvo Sarajevske županije prošlog je tjedna otvorilo službenu istragu o smrti novorođenih beba no rezultati istrage još nisu poznati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene