Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijen i civil

Jedan ubijeni i dva ozlijeđena policajca u pucnjavi u SAD-u: Svjedoci su bili spremni sve ispričati

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
U SAD-u je došlo do nove masovne pucnjave u kojoj je ubijen jedan i ranjena dva policajca. Svjedoci kažu da je ubojica prvi počeo pucati, a nakon toga policija je u samoobrani ubila i njega.

Jedan policajac je ubijen, a dvojica su teško ozlijeđena nakon što je muškarac počeo pucati na prometnoj ulici u gradu Fargu, u saveznoj američkoj državi Sjevernoj Dakoti u petak poslijepodne, priopćila je policija.

Policajci su uzvrativši vatru ubili osumnjičenika, a teško je ranjen i jedan civil, rekla je policija u priopćenju u kojem nisu izneseni detalji o mogućem motivu.

Policijska uprava Farga priopćila je da je istraga u tijeku te je zadržala identitet policajaca i osumnjičenika dok ne obavijeste njihove obitelji. Glavni državni odvjetnik Sjeverne Dakote Drew Wrigley rekao je da Državni ured za kriminalističku istragu surađuje sa saveznim, državnim i lokalnim policijom, ali nije iznio detalje.

Pročitajte i ovo Muškarac na balkonu u Makarskoj - 7 Strava na obali Talačka kriza u Makarskoj: Zatočio člana obitelji u stan i prijetio mu satima pa sjeo na prozor na 9. katu

"Iskreno tražimo vaše strpljenje i strpljenje i razumijevanje naše zajednice dok policijska uprava Farga radi na ovom incidentu", prenio je AP riječi glasnogovornika Gregga Schildbergera u petak navečer.

"Ovo je jako teško za sve nas", rekao je Schildberger. "Cijenimo sve poruke zajednice koje su nam poslane u znak potpore našim službenicima."

Pročitajte i ovo Joe Biden Gdje je Prigožin? Biden se našalio o odnosu vođe Wagnera i Putina: "Da sam na njegovu mjestu..."

Glasnogovornik medicinskog centra Sanford u Fargu, Paul Heinert, rekao je da je bolnica primila pacijente povezane s pucnjavom i da će informacije o njihovom stanju stići od policije u Fargu.

Više svjedoka je reklo da je muškarac otvorio vatru na policajce prije nego što su drugi policajci pucali u njega. Ubrzo nakon toga, policajci su se okupili u rezidencijalnom području udaljenom oko 3 kilometra i evakuirali stanovnike dok su prikupljali dokaze.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene