Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Jedan 38-godišnjak prešao je granicu u blizini ušća rijeke na dasci za veslanje oko jedan sat ujutro u ponedjeljak.


Jedan Rus je navodno pronašao nov način kako da pobjegne od djelomične mobilizacije, surfajući preko rijeke Narve do Estonije. Plan je ipak propao jer je nekoliko sati kasnije uhićen i deportiran natrag u Rusiju.

Nepoznati 38-godišnji muškarac prešao je granicu u blizini ušća rijeke na dasci za veslanje oko jedan sat ujutro u ponedjeljak, prema estonskom javnom servisu ERR. Estonski graničari u Narva-Joesuu poslali su nekoliko patrola, uključujući jedinicu pasa, i pronašli ga na autobusnoj stanici oko 4:30 ujutro.

Muškarac je odveden na granični prijelaz, nakon čega je kažnjen i vraćen u Rusiju. Rekao je estonskim vlastima da je prešao granicu zbog naredbe o djelomičnoj vojnoj mobilizaciji koju je ruski predsjednik Vladimir Putin objavio prošli tjedan.

Rat u Ukrajini, ilustracija Francuzi Ukrajini šalju brod s više od 1000 tona pomoći: "Mobiliziramo se kako bismo pomogli u vojnom otporu"

Pažljivo pratimo situaciju

Estonska vlada pojačala je sigurnost granica otkako je Rusija započela vojnu ofenzivu na Ukrajinu.

Eerik Purgel, koji vodi graničnu i migracijsku kontrolu u estonskoj prefekturi Ida, rekao je za ERR da u zemlji nije došlo do povećanja migracijskog pritiska. "Pažljivo pratimo situaciju i ako bude potrebno, poslat ćemo dodatne snage na granicu" , rekao je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju