Obavijesti Video Pretražite Navigacija
skupili novac donacijama

Jedan od policajaca osumnjičenih za ubojstvo Georgea Floyda pušten uz jamčevinu

Za Thomasa Lanea plaćena je jamčevina u iznosu od 750.000 dolara. Riječ je o uvjetnoj jamčevini što znači da će Lane biti obavezan ispunjavati određene uvjete kako ga ne bi ponovno pritvorili.

Jedan od četiri policajaca iz Minneapolisa osumnjičenih za smrt Georgea Floyda, Thomas Lane, pušten je iz pritvora nakon što je za njega plaćena jamčevina.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Šokantna snimka uhićenja Georgea Floyda - 5 Policajcu prijeti zatvor Uznemirujuće snimke kamera s policijskih odora otkrile nove detalje o zadnjim trenucima čovjeka čija je smrt izazvala val nereda u svijetu

Odvjetnik 37-godišnjeg bivšeg policajca, Earl Gray, potvrdio je da je za Lanea plaćena jamčevina u iznosu od 750.000 dolara, te da je riječ o uvjetnoj jamčevini što znači da će Lane biti obavezan ispunjavati određene uvjete kako ga ne bi ponovno pritvorili. Lane bi se na sudu trebao pojaviti krajem mjeseca, a odvjetnik je najavio kako će tražiti da se odbace optužbe protiv njega.

Lokalni medij Star Tribune piše da je novac za jamčevinu većinom prikupljen donacijama na internetu.

Smrt Georgea Floyda potaknula je dosad neviđene prosvjede protiv rasizma i policijske brutalnosti diljem svijeta. Četvorica policajaca otpuštena su.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene