Za Thomasa Lanea plaćena je jamčevina u iznosu od 750.000 dolara. Riječ je o uvjetnoj jamčevini što znači da će Lane biti obavezan ispunjavati određene uvjete kako ga ne bi ponovno pritvorili.


Jedan od četiri policajaca iz Minneapolisa osumnjičenih za smrt Georgea Floyda, Thomas Lane, pušten je iz pritvora nakon što je za njega plaćena jamčevina.

Vezani članci Pavle Kalinić Pavle Kalinić otkrio koga bi volio vidjeti na čelu Zagreba nakon izbora, državni vrh pozvao na komemoraciju Bandiću Milan Bandić i Sabina Tandara-Knezović Pogledajte posljednji TV intervju Milana Bandića: "Volio bih da ostatak Hrvatske živi kao Zagreb..."

Odvjetnik 37-godišnjeg bivšeg policajca, Earl Gray, potvrdio je da je za Lanea plaćena jamčevina u iznosu od 750.000 dolara, te da je riječ o uvjetnoj jamčevini što znači da će Lane biti obavezan ispunjavati određene uvjete kako ga ne bi ponovno pritvorili. Lane bi se na sudu trebao pojaviti krajem mjeseca, a odvjetnik je najavio kako će tražiti da se odbace optužbe protiv njega.

Lokalni medij Star Tribune piše da je novac za jamčevinu većinom prikupljen donacijama na internetu.

Smrt Georgea Floyda potaknula je dosad neviđene prosvjede protiv rasizma i policijske brutalnosti diljem svijeta. Četvorica policajaca otpuštena su.