Obavijesti Video Pretražite Navigacija
teški prizori

VIDEO Raketni napad na ukrajinski grad: Jedna osoba mrtva, više od 20 ranjenih

Jedna osoba je ubijena, a 23 su ranjene, uključujući i dijete, u ruskom raketnom napadu na stambeni blok i zgrade u južnom ukrajinskom gradu Mikolajivu u ranim jutarnjim satima u četvrtak, rekli su dužnosnici.

''Rusija je tijekom noći bombardirala Mikolajiv s četiri projektila Kalibr koji su lansirani s Crnog mora'', rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na aplikaciji Telegram.

''Visokoprecizno oružje ciljalo je privatne kuće, povijesnu zgradu i neboder. Zasad znamo za jednu smrt i 23-oje ranjenih, uključujući i jedno dijete", objavio je ukrajinski predsjednik.

Video koji je objavio Zelenski prikazuje veoma oštećene zgrade s razbijenim prozorima i dim koji se uzdiže iznad krovova.

Regionalni guverner Vitalij Kim rekao je da su hitne službe ugasile nekoliko požara izazvanih krhotinama projektila i da raščišćavaju ruševine.

Rusija poriče da je namjerno ciljala civile u svojoj invaziji punog opsega, u kojoj su poginule tisuće ljudi, protjerani milijuni i uništeni gradovi.

Mikolajiv, središte brodogradnje i luka, prije rata je imao populaciju od oko 470 tisuća stanovnika. Pretrpio je teška ruska bombardiranja tijekom rata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene