Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I oni se vuku po kaljuži

PREKIPJELO MU 'Zar netko još uvijek krivi mog brata za ono što se dogodilo 11. rujna 2001.?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donald Trump, republikanski predstavnik u utrci za predsjedničkog kandidata, napokon je prešao sve granice tolerancije u svojim napadima na obitelj Bush. Brat bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha, Jeb Bush, odlučio je zasukati rukave i razmahati se po ringu s Trumpom.

"Postoji dobra šansa da sam ja bio predsjednik SAD-a u to vrijeme, otmičari zrakoplova koji su 11. rujna 2001. napali New York i Washington, ne bi nikad ni ušli u zemlju", rekao je za Fox News Donald Trump, aludirajući na nesposobnost Georgea W. Busha, tadašnjeg američkog predsjednika.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Slika nije dostupna 'Pomest' će konkurente u Indiani TRUMP PRAKTIČKI PROGLASIO POBJEDU 'Da, gotovo je'

Njegov brat, Jeb Bush, koji se i sam natječe za predsjedničkog kandidata republikanaca, nakon višemjesečnog zadirkivanja od strane Trumpa, odlučio je da je upravo navedeno kap koja je prelila čašu i otvoreno ga napao.

"Zar netko još uvijek krivi mog brata za ono što se dogodilo 11. rujna 2001.? Takvi ljudi su totalno marginalni... To postavlja pitanje kredibilnosti gospodina Trumpa kao vrhovnog zapovjednika", poručio mu je Bush, a prenosi Guardian.

Obama ne vjeruje da će ga naslijediti Trump

Prethodno je Trump danima "bockao" Jeba Busha po medijima, dajući intervjue, a u jednom trenutku ga je nazvao i patetičnim zbog izjave da se ništa nije dogodilo u mandatu njegovog brata u trenutku kad napadnut WTC.

Bush je tijekom vikenda počeo širiti video naziva "Judgment", u kojem se koriste najgori trenuci Trumpovih intervjua i kojima ga se prikazuje kao klauna, koji nikako nije prikladan ozbiljnim odgovornostima predsjednika države.

Jeb Bush je na pitanje bi li se on osjećao ugodno znajući da Trump ima prst na nuklearnom prekidaču, odgovorio da ima "ozbiljne sumnje u to".

"Izgleda kao da on predsjedničke dužnosti ne shvaća ozbiljno. On se doima kao glumac koji igra ulogu predsjednika. To me jako brine", rekao je Bush.

Trump mu nije ostao dužan. "Jeb Bush bi trebao prestati braniti svog brata i usredotočiti se na vlastite nedostatke i kako ih popraviti", napisao je na svojem Twitter profilu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene