Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lik iz reality showa

Obama ne vjeruje da će ga naslijediti Trump

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama ne misli da će ga Donald Trump, koji ima najveću potporu od svih republikanskih predsjedničkih kandidata, naslijediti u siječnju 2017. u Bijeloj kući.

"Ne mislim da će biti predsjednik SAD-a", ocijenio je Barack Obama u intervjuu emitiranom u nedjelju u emisiji 60 Minutes na CBS-u.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

"Zna kako privući pozornost. Tipičan je lik iz reality showa. Na ovom početnom stadiju kampanje ne iznenađuje da privlači puno pozornosti", kaže Obama.

"Mislim da koristi nešto stvarno unutar republikanske stranke, postoji istinski protuimigrantski osjećaj kod znatnog dijela republikanaca koji glasuju na predizborima", nastavlja on.

I NJU 'BOCKA' SVOJIM 'ŽALCEM' 'Ono što Merkel čini u Njemačkoj je nerazumno'

Demokratski predsjednik osudio je u brojnim prilikama zadnjih tjedana, ne imenujući ga, riječi republikanskog milijardera na tu temu.

"Predvoditi ne znači puhati u plamen netolerancije pa se onda iznenaditi kad se vatra razbukta", kazao je on.

Na pitanje "kad biste se mogli ponovno kandidirati i kad biste se za to odlučili, vjerujete li da biste bili ponovno izabrani?", Obama je odgovorio: "Da". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene