Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosta nepoznanica

Je li u Srbiji izbjegnuta nuklearna katastrofa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon poplave krajem veljače iz podruma Instituta Vinča, gdje je bio uskladišten samljeveni uran pripremljen za obogaćivanje, izlilo se oko 400 litara vode piše srpska Politika.

Je li bilo nuklearnog incidenta u Beogradu ili ne, još se ne zna. Stručnjaci iz Laboratorija za zaštitu od zračenja tvrde da je nakon izlijevanja vode iz podruma, u kojem je bio uskladišten uranski 'žuti kolač', mjerenje ondje utvrdilo povišeno zračenje. No stručnjaci iz Nuklearnih objekta Srbije kažu da povišeno zračenje nije zabilježeno, piše srpska Politika.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

>> Srbija: Odbačeni navodi o opasnosti od istjecanja nuklearnog goriva u Vinči

Tek nakon dva tjedna Upravni odbor Instituta za nuklearne znanosti zatražio je od generalnog direktora da u roku dva mjeseca ispuni predložene mjere zaštite te da pripremi plan za uklanjanje izvora ionizirajućeg zračenja, nuklearnog materijala i radioaktivnog otpada, piše Politika.

U međuvremenu su Institut Vinča posjetili i sstručnjaciMeđunarodne agencije za nnuklearnuenergiju iz Beča. Što su oni otkrili srbijanski mediji ne pišu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene