Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruska vojska u Siriji je bacila najveću nenuklearnu bombu na svijetu, tzv. "oca svih bombi", objavili su neki od svjetskih medija.


Ruska vojska u Siriji je bacila najveću nenuklearnu bombu na svijetu. Bomba je navodno bačena nedaleko od sirijskog grada Deir al-Zora.

Vezani članci Abu Bakr al Bagdadi (Foto: AFP) Potvrđena smrt najbližeg Bagdadijevog suradnika: Ubijen glasnogovornik Islamske države Slika nije dostupna PRVI PUT U POVIJESTI 'Aligatori' ruske vojske snimljeni u akciji

Iako službene potvrde nema, aktivisti na Twitteru tvrde kako su svjedočili detonaciji istog dana kad je Rusija objavila da je ubila oko 40 boraca Islamske države, među kojima su i četvorica vodećih zapovjednika.

Kada je bomba prvi put testirana 2007. godine, Rusi su tvrdili da je "usporediva s nuklearnim oružjem". Radi se o bombi koja je iste klase kao i američka verzija, tzv. majka svih bombi, a koja je nedavno bačena na Afganistan.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je novinarima u Bijeloj kući da je "vrlo ponosan" te operaciju nazvao uspješnom, piše Daily Mail.