Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen radikalni musliman

Jašarević se odbio pojaviti u nastavku suđenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radikalni musliman Mevlid Jašarević, koji je optužen za teroristički napad na američko veleposlanstvo u BiH u listopadu prošle godine, odbio se pojaviti na nastavku postupka pred Sudom BiH na kojemu su prvi svjedoci posvjedočili o njegovu ispaljivanju hitaca na zgradu u središtu grada.

Kako je izvijestila Federalna televizija (FTV), Jašarević se u ponedjeljak nije pojavio pred sudom BiH nakon što je na raspravi početkom srpnja sudac donio odluku o njegovu udaljenju iz sudnice zbog nepoštivanja te institucije.

Po navodima FTV-a, nastavku suđenja nazočili su drugooptuženi u ovom slučaju Emrah Fojnica i Munib Ahmetspahić, koji su izjavili da će poštivati Sud BiH.

Svjedok optužbe Mujo Odobašić, koji je na dan napada radio na osiguranju veleposlanstva SAD-a u Sarajevu, rekao je da je Jašarević nasumično pucao po objektu veleposlanstva i ranio pripadnika državne policijske agencije BiH Mirsada Velića.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Ilustracija - 1 Afera Geodetski fakultet Ovo je sadržaj dokumenta koji USKOK traži od EPPO-a: Po njemu nema nikakvih dvojbi o nadležnosti

>> Jašarević potvrdio vezu s vehabijskim vođama

"Začuli smo rafale i uputili smo se da vidimo o čemu je riječ. Vidjeli smo osobu koja iz grmlja ispaljuje rafale iz automatskog oružja. Imao je bradu i nosio je ogrtač i skraćene hlače", rekao je Odobašić.

Po njegovim riječima Jašarević je izgovarao molitve na arapskom jeziku i nervozno hodao.

"Kada mu je kolega Velić kazao da prestane pucati, kazao je 'Vi ste ćafiri (nevjernici, vi čuvate Amerikance koji biju našu braću po svijetu'", prenio je svjedok Tužiteljstva BiH riječi terorista Jašarevića.

Pripadnik Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Borislav Čvoro, koji je sudjelovao u uviđaju, rekao je da su na mjestu gdje je ranjen Jašarević pronađeni strojnica i dvije ručne bombe.

Po njegovim riječima u blizini veleposlanstva pronađena je i torba u kojoj se nalazila još jedna strojnica, dva okvira sa streljivom i tri ručne bombe, te jakna s video oporukom u kojoj je najavio napade. (HIna)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene