Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financijske malverzacije

Japanski sud odobrio jamčevinu bivšem predsjedniku Nissana Carlosu Ghosnu: Platit će "samo" 8,9 milijuna dolara

Carlos Ghosn (Foto: AFP)
Carlos Ghosn (Foto: AFP) Foto: AFP
Japanski sud priopćio je u utorak da je odobrio zahtjev za puštanje na slobodu uz jamčevinu pritvorenom bivšem predsjedniku automobilske kompanije Nissan Carlosu Ghosnu, koji je optužen za falsificiranje financijskih izvješća i kršenje povjerenja.

Okružni sud u Tokiju izjavio je kako će Carlos Ghosn biti pušten uz jamčevinu od milijardu jena (8,9 milijuna dolara). Očekuje se da će biti pušten tijekom današnjeg dana, nakon što je u pritvoru proveo tri i pol mjeseca.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

Ghosn je vodio grupaciju triju svjetskih proizvođača automobila - Renault-Nissan-Mitsubishi - na dva kontinenta, kao glavni izvršni direktor i predsjednik.

Uhićen je 19. studenog nakon što je Nissan razotkrio njegove dugogodišnje financijske prekršaje u milijunskim iznosima, uključujući prikazivanje manjeg dohotka od stvarnog i korištenje novca tvrtke za osobne potrebe.

Ghosn je odbacio sve optužbe za financijske malverzacije. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene