Carlos Ghosn (Foto: AFP)
Carlos Ghosn (Foto: AFP) Foto: AFP

Japanski sud priopćio je u utorak da je odobrio zahtjev za puštanje na slobodu uz jamčevinu pritvorenom bivšem predsjedniku automobilske kompanije Nissan Carlosu Ghosnu, koji je optužen za falsificiranje financijskih izvješća i kršenje povjerenja.


Okružni sud u Tokiju izjavio je kako će Carlos Ghosn biti pušten uz jamčevinu od milijardu jena (8,9 milijuna dolara). Očekuje se da će biti pušten tijekom današnjeg dana, nakon što je u pritvoru proveo tri i pol mjeseca.

Vezani članci Zgrada Vrhovnog suda Milanović sutra dobiva prijave kandidata za predsjednika Vrhovnog suda Zgrada Vrhovnog suda Posljednji dan prijave za predsjednika Vrhovnog suda: Trojac u borbi za tron

Ghosn je vodio grupaciju triju svjetskih proizvođača automobila - Renault-Nissan-Mitsubishi - na dva kontinenta, kao glavni izvršni direktor i predsjednik.

Uhićen je 19. studenog nakon što je Nissan razotkrio njegove dugogodišnje financijske prekršaje u milijunskim iznosima, uključujući prikazivanje manjeg dohotka od stvarnog i korištenje novca tvrtke za osobne potrebe.

Ghosn je odbacio sve optužbe za financijske malverzacije. (Hina)