Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S trona ih srušile Honkonžanke

Japanke više nisu najdugovječnije žene na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanke prvi put nakon četvrt stoljeća više ne drže rekord dugovječnosti, nakon prošlogodišnjeg potresa i tsunamija koji su razorili sjeveroistok zemlje, objavilo je japansko ministarstvo zdravstva.

Prosječni životni vijek Japanki je 2011. pao na 85,9 godina, prema 86,3 godine u 2010., što je drugi uzastopni pad na godišnjoj razini, nakon rekorda od prosječnih 86,44 godina 2009.

Pročitajte i ovo HGSS u akciji (Foto: Dnevnik.hr) i ovog ljeta imaju pune ruke posla HGSS otkrio iz koje zemlje dolazi najviše "planinara u japankama" Španjolski umirovljenici vježbaju (Foto:AFP) Istraživanje Stanovnici ove europske zemlje do 2040. živjet će dulje i od Japanaca

Nakon što su Japanke još od od 1985. bile najdugovječnije na svijetu, sad su ispred njih Hongkonžanke (86,7 godina). No i dalje su dugovječnije od Španjolki ( 84,9 godina) i Francuskinja (84,8 godina), napominje ministarstvo na temelju podataka UN-a.

>> Donosimo vam top listu zemalja u kojima se najduže i najbolje živi

'Samo na temelju 2011. ne može se reći da se životni vijek Japanki smanjuje, jer su potres i cunami bili izvanredne situacije', relativizirao je jedan dužnosnik ministarstva.

U potresu magnitude 9 koji je izazvao golemi cunami, 11. ožujka 2011. poginulo je i nestalo 19.000 ljudi u regiji Tohoku. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene