Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talijanski stručnjak tvrdi

'Znalo se za potres, mogla se spriječiti nuklearna kriza i smanjiti broj žrtava'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski profesor koji se bavi predviđanjem potresa Pier Francesco Biagi tvrdi da su japanski znanstvenici upozoravali na potres 10 dana prije nego što se dogodio.

'Japanci mogu predvidjeti jak potres s 80 posto točnosti i to epicentar u radijusu od 100 kilometara', tvrdi Biagi. Da su japanske vlasti promptnije reagirale, profesor tvrdi kako bi broj žrtava bio daleko manji, a reaktori na nuklearnim elektranama ne bi se pregrijali jer bi bili zatvoreni danima prije.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

>> VIDEO: Kuće iz Japana doplutat će na obalu SAD-a

Svoje tvrdnje profesor Biagi je obznanio javnosti početkom travnja, no uz minimalan interes svjetske javnosti. 'Svjetska javnost bi trebala financirati bitnije programe od parenja polarnih medvjeda. Japan, Italija, Grčka i Rusija jedine su zemlje koje rade na predviđanju potresa', ističe profesor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene